Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát Cézar s kuřetem a slaninou

Šikovný způsob, jak využít hotový balený salát. Místo kuřete můžete zkusit tuňáka

Vydání: 2004/7
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Salát Americká

Ingredience

    • 4 plátky prorostlé uzené slaniny  bez kůže po 100 g
    • 250 g salátových lístků (v supermarke tech seženete i balenou směs)
    • hrst kostiček bílého chleba na krutony
    • lžíci strouhaného parmazánu
    • 1 zralé avokádo
    • 4 vařená nebo pečená kuřecí prsíčka bez kůže a kostí
    • drcený pepř

Příprava jídla

1. slaninu dejte na pánev a smažte dvě až tři minuty po obou stranách. Pak ji vyjměte. Do pánve nasypte kostičky chleba a na středním plameni je smažte minutu až dvě, aby získaly správnou chuť a křupavost.

2. listy salátu rozdělte na talíře. Rozpulte avokádo, odstraňte pecku a rozkrájejte ho na větší kusy. Rozložte je na salát. Na něj natrhejte také kousky prsíček a navrch nalámejte slaninu. Vše posypte krutony.

3. salát pokapejte zálivkou, poprašte parmazánem a drceným pepřem.

Kouzelná přísada:
Labužníci vědí, že parmazán se má strouhat až těsně před podáváním. Jsou ovšem dny (zvlášť ty všední), kdy je každá minuta dobrá. Zkratkou k té správné chuti je strouhaný tvrdý dlouhozrající sýr italského typu Gran Moravia, 100 g kolem 30 Kč, nabízí například Carrefour a Tesco.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č. 7/04,str.13

Přidat komentář