
Trojbarevné tagliatelle
Jsou skvělé teplé, ale i studené. Radikálním masožravcům poslouží jako výborná příloha k masu.
Vydání: 2006/6
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Ingredience
- 400 g těstovin tagliatelle
- 6 drobně pokrájených rajčat
- 100 g rokety, posekané nahrubo
- ½ malé červené cibulky, pokrájené
- 2 lžíce propláchnutých kaparů
- 4 lžíce extra panenského olivového oleje
- 250 g ricotty nebo podobného čerstvého sýra
- sůl a pepř
Příprava jídla
1. Tagliatelle ponořte do hrnce s vroucí osolenou vodou a vařte je podle návodu na obalu tak, aby byly al dente, tedy pevné na skus. Obvykle to trvá okolo osmi minut. Mezitím smíchejte rajčata, roketu, cibuli a kapary.
2. Těstoviny slijte a vraťte do hrnce. Přilijte olej, zamíchejte, aby se leskly, a poté přidejte rajčatovou směs. Pokud těstoviny chcete podávat studené, nechte je nejdřív zchladnout pod proudem studené vody z kohoutku a poté přidejte olej a rajčatovou směs. Dobře osolte, opepřete, přidejte sýr a jemně promíchejte.
Příště to zkuste…
• bylinkově
Přidejte čerstvou bazalku.
• víc italsky
Zvýrazněte chuť pár sušenými rajčaty, okapanými a nasekanými.
• Hravě
Uvařte jiný druh těstovin – třeba špagety či linguine, anebo nějaký kompaktní tvar, jako jsou motýlky farfalle nebo potrubí penne.
Kouzelná přísada:
Kapary domácí značky Efko jsou konzervované jenom solí a octem.
55 gramů (pevný podíl) pořídíte například v Albertu za 34 Kč.
2. Těstoviny slijte a vraťte do hrnce. Přilijte olej, zamíchejte, aby se leskly, a poté přidejte rajčatovou směs. Pokud těstoviny chcete podávat studené, nechte je nejdřív zchladnout pod proudem studené vody z kohoutku a poté přidejte olej a rajčatovou směs. Dobře osolte, opepřete, přidejte sýr a jemně promíchejte.
Příště to zkuste…
• bylinkově
Přidejte čerstvou bazalku.
• víc italsky
Zvýrazněte chuť pár sušenými rajčaty, okapanými a nasekanými.
• Hravě
Uvařte jiný druh těstovin – třeba špagety či linguine, anebo nějaký kompaktní tvar, jako jsou motýlky farfalle nebo potrubí penne.
Kouzelná přísada:
Kapary domácí značky Efko jsou konzervované jenom solí a octem.
55 gramů (pevný podíl) pořídíte například v Albertu za 34 Kč.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
5. Září 2007 08:31
test (neověřeno)
6. Prosinec 2007 22:56