Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Trojbarevné tagliatelle

Jsou skvělé teplé, ale i studené. Radikálním masožravcům poslouží jako výborná příloha k masu.
Vydání: 2006/6
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Italská

Ingredience

    • 400 g těstovin tagliatelle
    • 6 drobně pokrájených rajčat
    • 100 g rokety, posekané nahrubo
    • ½ malé červené cibulky, pokrájené
    • 2 lžíce propláchnutých kaparů
    • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
    • 250 g ricotty nebo podobného čerstvého sýra
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1.  Tagliatelle ponořte do hrnce s vroucí osolenou vodou a vařte je podle návodu na obalu tak, aby byly al dente, tedy pevné na skus. Obvykle to trvá okolo osmi minut. Mezitím smíchejte rajčata, roketu, cibuli a kapary.

2.  Těstoviny slijte a vraťte do hrnce. Přilijte olej, zamíchejte, aby se leskly, a poté přidejte rajčatovou směs. Pokud těstoviny chcete podávat studené, nechte je nejdřív zchladnout pod proudem studené vody z kohoutku a poté přidejte olej a rajčatovou směs. Dobře osolte, opepřete, přidejte sýr a jemně promíchejte.

Příště to zkuste…
• bylinkově 
Přidejte čerstvou bazalku.
• víc italsky 
Zvýrazněte chuť pár sušenými rajčaty, okapanými a nasekanými.
• Hravě
Uvařte jiný druh těstovin – třeba špagety či linguine, anebo nějaký kompaktní tvar, jako jsou motýlky farfalle nebo potrubí penne.

Kouzelná přísada:
Kapary domácí značky Efko jsou konzervované jenom solí a octem.
55 gramů (pevný podíl) pořídíte například v Albertu za 34 Kč. 
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Tagliatelle s klobáskou salsiccia a rajčaty

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.6/06, str.12
Obrazek uzivatele
test

Přidat komentář