Tagliatelle s kančím ragú a pecorinem di Pienza

Tagliatelle s kančím ragú a pecorinem di Pienza

Hodnocení receptu
Průměr: 2.8 ()
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3959 kcal
Bílkoviny 71 g
Cukr 238 g
Tuky 246 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Tohle jídlo od Richarda Fuchse ochutnala šéfredaktorka Marie v restauraci CottoCrudo v hotelu Four Seasons a snila o něm tak dlouho, až z šéfkuchaře vymámila recept…

Suroviny

cibule 160 g
nadrobno nasekaná
česnek 20 g
na plátky
mrkev 160 g
na kostičky
celer 160 g
na kostičky
řapíkatý celer 80 g
na plátky
80 g
kořenová petržel na kostičky
olivový olej 50 ml
máslo 100 g
máslo 100 g
600 g
kančí hřbet na kostky
slanina 20 g
guanciale, na nudličky
tymián 1 PL
rozmarýn 1 PL
sušené houby 20 g
předem namočené, pokrájené
mouka pšeničná hladká 1 ČL
víno červené 600 ml
800 ml
telecí vývar lze nahradit i hovězím
sůl
pepř mletý
hrubě
těstoviny 320 g
tagliatelle, čerstvé
petrželka hrst
sýr
pecorino di Pienza(prosává Wine food Market)

1 V hrnci rozehřejte polovinu oleje s máslem a osmahněte dosklovita cibuli. Pak vmíchejte česnek a po necelé minutě mrkev, oba druhy celeru a petržel. Osmahněte, aby zelenina začala zlátnout. Pak ji vyndejte a odložte stranou. V hrnci rozehřejte zbytek oleje s máslem, vsypte slaninu, nechte ji trochu vypéct. Přisypte maso, důkladně ho opečte, přidejte nasekaný tymián a rozmarýn a houby a vraťte zeleninu. Poté lehce zaprašte hladkou moukou a zalijte červeným vínem. Odvařte alkohol a zalijte vývarem. Dochuťte solí a pepřem.

2 Předehřejte troubu na 140 °C. Hrnec přikryjte poklicí a 2,5 hodiny duste v troubě, aby maso bylo vláčné a téměř se rozpadalo. Podávejte s uvařenými tagliatelle, ozdobené tymiánem nebo petrželkou, sýrem a zakápnuté olejem.

NĚCO NAVÍC
Zeleniny můžete přidat i víc, je to jen na vás.

RICHARD FUCHS, šéfkuchař restaurace CottoCrudo, radí:
„Vyberte si kvalitní zvěřinu a zvolte správný způsob přípravy. Kančí je dobré nejen v ragú, ale i se šípkovou omáčkou, pečené s česnekem či jako jednoduchý steak. Zvěřinu doporučuji kombinovat s kvalitním červeným vínem, ať už jde o kančí, daňčí, nebo srnčí maso. V restauraci připravujeme zvěřinu z křivoklátských lesů od pana Slámy.“

 

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...

Obchod Apetit