0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tagliatelle s kančím ragú a pecorinem di Pienza

Tagliatelle s kančím ragú a pecorinem di Pienza

3.2 / 5. Počet hodnocení: 6
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3959 kcal
Bílkoviny 71 g
Sacharidy 238 g
Tuky 246 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle jídlo od Richarda Fuchse ochutnala šéfredaktorka Marie v restauraci CottoCrudo v hotelu Four Seasons a snila o něm tak dlouho, až z šéfkuchaře vymámila recept…

Suroviny

cibule 160 g
nadrobno nasekaná
česnek 20 g
na plátky
mrkev 160 g
na kostičky
celer 160 g
na kostičky
řapíkatý celer 80 g
na plátky
80 g
kořenová petržel na kostičky
olivový olej 50 ml
máslo 100 g
máslo 100 g
600 g
kančí hřbet na kostky
slanina 20 g
guanciale, na nudličky
tymián 1 PL
rozmarýn 1 PL
sušené houby 20 g
předem namočené, pokrájené
mouka pšeničná hladká 1 ČL
víno červené 600 ml
800 ml
telecí vývar lze nahradit i hovězím
sůl
pepř mletý
hrubě
těstoviny 320 g
tagliatelle, čerstvé
petrželka hrst
sýr
pecorino di Pienza(prosává Wine food Market)

1 V hrnci rozehřejte polovinu oleje s máslem a osmahněte dosklovita cibuli. Pak vmíchejte česnek a po necelé minutě mrkev, oba druhy celeru a petržel. Osmahněte, aby zelenina začala zlátnout. Pak ji vyndejte a odložte stranou. V hrnci rozehřejte zbytek oleje s máslem, vsypte slaninu, nechte ji trochu vypéct. Přisypte maso, důkladně ho opečte, přidejte nasekaný tymián a rozmarýn a houby a vraťte zeleninu. Poté lehce zaprašte hladkou moukou a zalijte červeným vínem. Odvařte alkohol a zalijte vývarem. Dochuťte solí a pepřem.

2 Předehřejte troubu na 140 °C. Hrnec přikryjte poklicí a 2,5 hodiny duste v troubě, aby maso bylo vláčné a téměř se rozpadalo. Podávejte s uvařenými tagliatelle, ozdobené tymiánem nebo petrželkou, sýrem a zakápnuté olejem.

NĚCO NAVÍC
Zeleniny můžete přidat i víc, je to jen na vás.

RICHARD FUCHS, šéfkuchař restaurace CottoCrudo, radí:
„Vyberte si kvalitní zvěřinu a zvolte správný způsob přípravy. Kančí je dobré nejen v ragú, ale i se šípkovou omáčkou, pečené s česnekem či jako jednoduchý steak. Zvěřinu doporučuji kombinovat s kvalitním červeným vínem, ať už jde o kančí, daňčí, nebo srnčí maso. V restauraci připravujeme zvěřinu z křivoklátských lesů od pana Slámy.“

 

Apetit magazín

Jedlé zlato: Jak se vyrábí a proč ho vlastně jíme?
  • Zajímavosti

Jedlé zlato: Jak se vyrábí a proč ho vlastně jíme?

Už jste někdy ochutnali jedlé zlato? Pravděpodobně ne a tak vás možná zajímá, jak se vyrábí a jak chutná. Otázkou rovněž zůstává, jestli je jedlé zlato bezpečné. Poznejte jednu z největších podivuhodností, kterou kulinářský svět nabízí. ...
5 surovin pro zdraví. Projezte se k imunitě
  • Zdraví a výživa

5 surovin pro zdraví. Projezte se k imunitě

Vybrali jsme pro vás potraviny, které jsou nabité zdravím a blahodárnými účinky. Objevte jejich skrytou sílu a ochutnejte si je v našich receptech. Jsou skvělým způsobem, jak před podzimem a plískanicemi nastartovat imunitu. ...
Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit