Trojbarevné tagliatelle

Trojbarevné tagliatelle

Hodnocení receptu
Průměr: 3 (1)
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2570 kcal
Bílkoviny 96 g
Cukr 245 g
Tuky 124 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Jsou skvělé teplé, ale i studené. Radikálním masožravcům poslouží jako výborná příloha k masu.

Suroviny

těstoviny 400 g
tagliatelle
rajčata 6 ks
drobně pokrájená
rukola 100 g
nahrubo
cibule 0.5 ks
malá, červená, pokrájená
kapary 2 PL
propláchnuté
olivový olej 4 PL
extra panenský
ricotta 250 g
lze nahradit podobným čerstvým sýrem
sůl
pepř
1.  Tagliatelle ponořte do hrnce s vroucí osolenou vodou a vařte je podle návodu na obalu tak, aby byly al dente, tedy pevné na skus. Obvykle to trvá okolo osmi minut. Mezitím smíchejte rajčata, roketu, cibuli a kapary.

2.  Těstoviny slijte a vraťte do hrnce. Přilijte olej, zamíchejte, aby se leskly, a poté přidejte rajčatovou směs. Pokud těstoviny chcete podávat studené, nechte je nejdřív zchladnout pod proudem studené vody z kohoutku a poté přidejte olej a rajčatovou směs. Dobře osolte, opepřete, přidejte sýr a jemně promíchejte.

Příště to zkuste…
• bylinkově 
Přidejte čerstvou bazalku.
• víc italsky 
Zvýrazněte chuť pár sušenými rajčaty, okapanými a nasekanými.
• Hravě
Uvařte jiný druh těstovin – třeba špagety či linguine, anebo nějaký kompaktní tvar, jako jsou motýlky farfalle nebo potrubí penne.

Kouzelná přísada:
Kapary domácí značky Efko jsou konzervované jenom solí a octem.
55 gramů (pevný podíl) pořídíte například v Albertu za 34 Kč. 

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...
  • Tipy redakce

Srdečně vás zveme na 10. Apetit piknik a 1. Dny Apetit

Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...
  • Tipy redakce

7 nej piknikových vychytávek aneb Bez košíku na piknik nelez

Také už se nemůžete dočkat Apetit pikniku? V naší redakci jdou přípravy do finále. Pojďte si s námi ukrátit dlouhou chvíli a naplánujte si, co všechno si letos vezmete na piknik (i co si z něj odnesete). Takhle vám čekání uběhne rychleji a...
  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale do mouky se vám nechce? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...

Obchod Apetit