Trojbarevné tagliatelle

Trojbarevné tagliatelle

3.7 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2570 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 245 g
Tuky 124 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Jsou skvělé teplé, ale i studené. Radikálním masožravcům poslouží jako výborná příloha k masu.

Suroviny

těstoviny 400 g
tagliatelle
rajčata 6 ks
drobně pokrájená
rukola 100 g
nahrubo
cibule 0.5 ks
malá, červená, pokrájená
kapary 2 PL
propláchnuté
olivový olej 4 PL
extra panenský
ricotta 250 g
lze nahradit podobným čerstvým sýrem
sůl
pepř
1.  Tagliatelle ponořte do hrnce s vroucí osolenou vodou a vařte je podle návodu na obalu tak, aby byly al dente, tedy pevné na skus. Obvykle to trvá okolo osmi minut. Mezitím smíchejte rajčata, roketu, cibuli a kapary.

2.  Těstoviny slijte a vraťte do hrnce. Přilijte olej, zamíchejte, aby se leskly, a poté přidejte rajčatovou směs. Pokud těstoviny chcete podávat studené, nechte je nejdřív zchladnout pod proudem studené vody z kohoutku a poté přidejte olej a rajčatovou směs. Dobře osolte, opepřete, přidejte sýr a jemně promíchejte.

Příště to zkuste…
• bylinkově 
Přidejte čerstvou bazalku.
• víc italsky 
Zvýrazněte chuť pár sušenými rajčaty, okapanými a nasekanými.
• Hravě
Uvařte jiný druh těstovin – třeba špagety či linguine, anebo nějaký kompaktní tvar, jako jsou motýlky farfalle nebo potrubí penne.

Kouzelná přísada:
Kapary domácí značky Efko jsou konzervované jenom solí a octem.
55 gramů (pevný podíl) pořídíte například v Albertu za 34 Kč. 

Komentáře

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit