Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Trojbarevné tagliatelle

Trojbarevné tagliatelle

3.9/5 Počet hodnocení: 7
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2570 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 245 g
Tuky 124 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Jsou skvělé teplé, ale i studené. Radikálním masožravcům poslouží jako výborná příloha k masu.

Suroviny

těstoviny 400 g
tagliatelle
drobně pokrájená
rukola 100 g
nahrubo
cibule ½ ks
malá, červená, pokrájená
kapary 2 PL
propláchnuté
olivový olej 4 PL
extra panenský
ricotta 250 g
lze nahradit podobným čerstvým sýrem
sůl
pepř

Postup

1
Tagliatelle ponořte do hrnce s vroucí osolenou vodou a vařte je podle návodu na obalu tak, aby byly al dente, tedy pevné na skus. Obvykle to trvá okolo osmi minut. Mezitím smíchejte rajčata, roketu, cibuli a kapary.

2
Těstoviny slijte a vraťte do hrnce. Přilijte olej, zamíchejte, aby se leskly, a poté přidejte rajčatovou směs. Pokud těstoviny chcete podávat studené, nechte je nejdřív zchladnout pod proudem studené vody z kohoutku a poté přidejte olej a rajčatovou směs. Dobře osolte, opepřete, přidejte sýr a jemně promíchejte.

Příště to zkuste…
• bylinkově
Přidejte čerstvou bazalku.
• víc italsky
Zvýrazněte chuť pár sušenými rajčaty, okapanými a nasekanými.
• Hravě
Uvařte jiný druh těstovin - třeba špagety či linguine, anebo nějaký kompaktní tvar, jako jsou motýlky farfalle nebo potrubí penne.

Kouzelná přísada:
Kapary domácí značky Efko jsou konzervované jenom solí a octem.
55 gramů (pevný podíl) pořídíte například v Albertu za 34Kč.

Komentáře

05.09.2007 08:31
Recept se nachází v č.6/06, str.12

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...