
Vietnamské závitky
Vláčný balíček s křupavou zeleninou a pikantní omáčkou je specialita, kterou s přehledem zvládnete!
Vydání: 2006/6
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 100g balení rýžových placek
- 50 g tenkých rýžových nudlí
- 1 kuřecí prsíčko, uvařené a maso
- rozdělené na vlákna
- 1 karotka, nakrájená na jemné proužky
- ½ okurky, nakrájené na jemné proužky
- 1 červená paprika, nakrájená najemno
- srdíčko listového salátu, koriandrové a mátové lístky k podávání
- na omáčku k namáčení
- 4 lžíce thajské rybí omáčky
- 2 lžíce rýžového octa
- střik citronové šťávy
- 1 čerstvá chilli paprička
Příprava jídla
1. Rýžové placky namočte do vlažné vody (jestli nenajdete na obalu návod, nechte je v ní zhruba čtyři minuty). Pak už by měly být krásně vláčné a tvárné. Anebo je na půl minuty ponořte do vody vroucí – výsledek bude stejný. Hotové placky nechte odkapat a vychladnout na kuchyňském papíru. Stejným způsobem naložte s rýžovými nudlemi a po vychladnutí je překrájejte na asi dvoucentimetrové kousky.
2. Vláčnou placku položte na prkýnko, rozložte na ni část nudlí, zeleniny i masa tak, aby vám po straně zůstaly asi centimetrové okraje a náplň sahala tak do třetiny placky. Okraje zahrňte dovnitř a placku pak srolujte do úhledného balíčku nebo něčeho, co tvarem připomíná jakýsi silný doutník. V téhle fázi je můžete překrýt kouskem navlhčeného kuchyňského papíru a i do druhého dne je uložit do ledničky.
3. Chilli papričku rozřízněte, zbavte semínek, jemně nakrájejte a v misce smíchejte s ostatními surovinami na omáčku. Podávejte na ploché míse nebo talíři, doplněné listy salátu, bylinkami a omáčkou. Každý balíček si pak zabalte do salátu se snítkou bylinek a namáčejte.
2. Vláčnou placku položte na prkýnko, rozložte na ni část nudlí, zeleniny i masa tak, aby vám po straně zůstaly asi centimetrové okraje a náplň sahala tak do třetiny placky. Okraje zahrňte dovnitř a placku pak srolujte do úhledného balíčku nebo něčeho, co tvarem připomíná jakýsi silný doutník. V téhle fázi je můžete překrýt kouskem navlhčeného kuchyňského papíru a i do druhého dne je uložit do ledničky.
3. Chilli papričku rozřízněte, zbavte semínek, jemně nakrájejte a v misce smíchejte s ostatními surovinami na omáčku. Podávejte na ploché míse nebo talíři, doplněné listy salátu, bylinkami a omáčkou. Každý balíček si pak zabalte do salátu se snítkou bylinek a namáčejte.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Cassiel (neověřeno)
27. Leden 2007 17:53
hoai thu nguyen (neověřeno)
29. Leden 2007 00:01
Pan.Klobouk (neověřeno)
1. Únor 2007 05:33
marusch (neověřeno)
5. Únor 2007 15:00
marusch (neověřeno)
5. Únor 2007 15:05
marusch (neověřeno)
5. Únor 2007 15:06
Alena (neověřeno)
5. Září 2007 09:27