Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Cordon bleu z vepřového

Za 30 minut na stole

Vydání: 2006/6
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení: 15 minut
PT20M
Příprava 0:20
Francouzská

Ingredience

    • 4 plátky z vepřové kýty
    • 4 plátky goudy nebo ementálu
    • 4 plátky šunky
    • 100 g hladké mouky
    • 130 g strouhanky
    • 1 vejce rozšlehané s trochou mléka
    • olej na smažení
    • sůl a pepř na dochucení (nemusí být)
    • 1 citron, pokrájený na měsíčky, k podávání
    • kousky brokolice a zelené fazolky, k podávání

Příprava jídla

1.  Předehřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Plátky důkladně rozklepejte; dejte pozor, aby se neprotrhly. Pokud jste na to vyloženě zvyklí, můžete je lehce osolit a opepřit. Na každý kousek pak položte po plátku šunky a sýra. Plátky přeložte a okraje k sobě pořádně přimáčkněte. Na tři talíře si připravte mouku, strouhanku a rozšlehanou vaječnou směs. Plněné kapsy poválejte nejdřív ve strouhance, potom v mouce, poté je vymáchejte ve vejci a pak znovu obalte strouhankou.

2.  V nádobě, kterou můžete dát do trouby, rozehřejte trochu oleje a z jedné strany na něm dozlatova opečte obalené plátky; trvá to asi čtyři minuty. Pak je i s pánví vložte asi na deset minut do trouby. Podávejte s citronem a zeleninou ohřátou v páře.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.6/06, str.66
Obrazek uzivatele
Bleu znamená modrý, tedy mždycky se sýrem s modrou plísní, dár tomu chuť
Obrazek uzivatele
Bleu samozřejmě modrý neznamená (ty myslíš blue), plísňový sýr v tomto receptu nemá co dělat, takže recept je v pořádku. Toto české zprznění původního receptu se snaží vymýtit např. Zdeněk Polreich podobně jako používání kečupu na pizzu nebo vegety do vývaru:)
Obrazek uzivatele
Bleu samozřejmě "modrý" znamená (francouzsky). V tomto případě však neodkazuje na plísňový sýr, ale na vyznamenání, podle kterého se tento recept jmenuje. Vyznamenání Cordon Bleu (česky modrá stuha) se uděluje mimo jiné nejlepším kuchařům ve Francii. Jinak recept úplně v pořádku není, protože originál se připravuje z telecího ořechu.
Obrazek uzivatele
Ne, myslí bleu. To samozřejmě znamená modrý. Bohužel to totiž není název pocházející z angličtiny, ale z francouzštiny..
Obrazek uzivatele
Bleu samozrejme modrý znamená, je to z francúzštiny. V originalnom recepte nie je uvádzaný konkrétny druh syra, odporúčaný je však niektorý zo švajčiarskych syrov, ideálne nejaký mäkkší a ľahko sa roztápajúci pri príprave :)
Obrazek uzivatele
cordon bleu, neboli modra stuha, je francouske vyznamenani nejlepsich kucharu, ktere dalo jmeno slavnemu pokrmu, jehoz zakladem je teleci maso, sunka a syr typu emental, nebo gouda

Přidat komentář