Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vepřové špízy s citronem

Rychlé, nenáročné na suroviny, a přesto dokonale vyvážené. Ideální příloha: zeleninový salát.

Vydání: 2006/7
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Vaření: 10-12 minutGrilování: 15 minut
PT15M
Příprava 0:15
Středomořská

Ingredience

    • 16 malých nových brambor
    • 700 g vepřové panenky
    • 2 lžíce čerstvě nasekaného rozmarýnu anebo 2 lžičky sušeného
    • 3 lžíce olivového oleje
    • šťáva z ½ citronu
    • olej na potírání
    • sůl a pepř
    • skrojky citronu k podávání

Příprava jídla

1.  Brambory vařte deset až dvanáct minut v osolené vodě, aby byly skoro měkké. Slijte je a důkladně osušte. Maso nakrájejte na třícentimetrové kostky. Brambory a maso pak střídavě napichujte na osm špízů či namočených špejlí.

2.  Roztopte venkovní či elektrický gril nebo rozpalte troubu. Smíchejte rozmarýn, olivový olej i citronovou šťávu a ochuťte solí a pepřem.

3.  Směsí potřete špízy. Grilujte asi čtvrt hodiny; tak po sedmi minutách je otočte a potřete nebo postříkejte olejem. Podávejte se skrojky citronu.

Kouzelná přísada:
Olivový olej ve spreji, který lze nanést opravdu rovnoměrně a bez zbytečných ztrát, nabízí www.crystalcorn.cz (250 Kč).
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.7/06, str.14

Přidat komentář