
Tuňákové steaky s okurkovým salátem
Tuňák je na grilování skvělý. Při dlouhém pečení se ale snadno vysuší, proto ho předtím na chvíli naložte do oleje.
Vydání: 2006/6
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 3 lžíce olivového oleje
- 4 steaky z tuňáka, každý o váze asi 150 g
- ½ okurky
- 2 jarní cibulky, pokrájené nadrobno
- 1 středně velké rajče, drobně pokrájené
- ½ velké chilli papričky, drobně pokrájené a bez semínek
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce posekané petrželky
- 1 lžíce limetkové či citronové šťávy
- sůl a pepř
Na salát
Příprava jídla
1. Olej nalijte do mikrotenového sáčku, vložte do něj steaky a nechte je půl hodiny marinovat. Mezitím připravte salát: oloupanou okurku podélně rozřízněte a vydlabejte semínka. Dužinu pokrájejte nadrobno a smíchejte se zbylými přísadami. Osolte, opepřete a dejte stranou.
2. Pečete-li na grilovací pánvi, rozpalte ji a vložte do ní maso. Po dvou minutách ho otočte a pečte další dvě minuty. Čas pečení ovšem přizpůsobte tloušťce steaků (tuňák chutná nejlíp zbarvený do růžova). Po vyjmutí z pánve nechte steaky tři až pět minut odpočinout. Ozdobte okurkovou přílohou.
Na grilu
Rozpalte gril a teprve pak vyjměte rybu ze sáčku a odkapejte přebytečný olej. Osolte, opepřete a opékejte po obou stranách necelé dvě minuty.
2. Pečete-li na grilovací pánvi, rozpalte ji a vložte do ní maso. Po dvou minutách ho otočte a pečte další dvě minuty. Čas pečení ovšem přizpůsobte tloušťce steaků (tuňák chutná nejlíp zbarvený do růžova). Po vyjmutí z pánve nechte steaky tři až pět minut odpočinout. Ozdobte okurkovou přílohou.
Na grilu
Rozpalte gril a teprve pak vyjměte rybu ze sáčku a odkapejte přebytečný olej. Osolte, opepřete a opékejte po obou stranách necelé dvě minuty.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
5. Září 2007 08:39