Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tuňákové steaky s okurkovým salátem

Tuňák je na grilování skvělý. Při dlouhém pečení se ale snadno vysuší, proto ho předtím na chvíli naložte do oleje.

Vydání: 2006/6
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Marinování: 1/2 hodinyGrilování: 3–4 minuty
PT15M
Příprava 0:15

Ingredience

    • 3 lžíce olivového oleje
    • 4 steaky z tuňáka, každý o váze asi 150 g


    Na salát

     

    • ½ okurky
    • 2 jarní cibulky, pokrájené nadrobno
    • 1 středně velké rajče, drobně pokrájené
    • ½ velké chilli papričky, drobně pokrájené a bez semínek
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 2 lžíce posekané petrželky
    • 1 lžíce limetkové či citronové šťávy
    • sůl a pepř

     

Příprava jídla

1.  Olej nalijte do mikrotenového sáčku, vložte do něj steaky a nechte je půl hodiny marinovat. Mezitím připravte salát: oloupanou okurku podélně rozřízněte a vydlabejte semínka. Dužinu pokrájejte nadrobno a smíchejte se zbylými přísadami. Osolte, opepřete a dejte stranou.

2.  Pečete-li na grilovací pánvi, rozpalte ji a vložte do ní maso. Po dvou minutách ho otočte a pečte další dvě minuty. Čas pečení ovšem přizpůsobte tloušťce steaků (tuňák chutná nejlíp zbarvený do růžova). Po vyjmutí z pánve nechte steaky tři až pět minut odpočinout. Ozdobte okurkovou přílohou.

Na grilu 
Rozpalte gril a teprve pak vyjměte rybu ze sáčku a odkapejte přebytečný olej. Osolte, opepřete a opékejte po obou stranách necelé dvě minuty.
 
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.6/06, str.51

Přidat komentář