0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tartar z čerstvého tuňáka s tomaty a zeleným olejem

Tartar z čerstvého tuňáka s tomaty a zeleným olejem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Tartar z čerstvého tuňáka s tomaty a zeleným olejem

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2056 kcal
Bílkoviny 72 g
Sacharidy 35 g
Tuky 166 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělé maso, které má lákavou barvu, nejlíp vynikne právě v téhle úpravě – s extra panenským olivovým olejem, ochuceným čerstvými bylinkami, a se zralými rajčaty.

Suroviny

tuňák 300 g
filet pokrájený na 0,5 cm kostičky
jarní cibulka 70 g
nakrájená najemno
olivový olej 150 ml
extra panenský
olivy černé 70 g
bez pecek, rozpůlené
rajče 450 g
zralá
paprika kapie 1 ks
zelená
bylinky svazek
limetová šťáva 1 ks
sůl
pepř
chilli sušené

1 Do poloviny oleje vsypte bylinky (bazalku, kerblík, pažitku, koriandr…) a rozmixujte je najemno. Rajčata spařte vroucí vodou, oloupejte, vyberte semínka a dužinu nakrájejte na měsíčky. Kapii zbavte semen a nakrájejte.

2 Kostičky ryby osolte, opepřete, zakápněte třemi lžícemi olivového oleje a promíchejte. Přidejte cibulku a uložte aspoň na deset minut do chladničky.

3 Těsně před servírováním tartar zakápněte limetkovou šťávou a případně okořeňte špetkou chilli. Podávejte s rajčaty, kapií a olivami a zdobte kapkami zeleného oleje. Servírujte s tousty nebo bílým pečivem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/11

Komentáře

Obchod Apetit