Tartar z čerstvého tuňáka s tomaty a zeleným olejem

Tartar z čerstvého tuňáka s tomaty a zeleným olejem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1604 kcal
Bílkoviny 3 g
Cukr 30 g
Tuky 148 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Skvělé maso, které má lákavou barvu, nejlíp vynikne právě v téhle úpravě – s extra panenským olivovým olejem, ochuceným čerstvými bylinkami, a se zralými rajčaty.

Suroviny

300 g
filet z čerstvého tuňáka pokrájený na 0,5 cm kostičky
jarní cibulka 70 g
mladá, nakrájená najemno
olivový olej 150 ml
extra panenský
olivy černé 70 g
bez pecek, rozpůlené
rajčata 450 g
zralá
1 ks
zelená kapie
bylinky svazek
limeta 1 ks
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
chilli sušené
na dochucení
1. Do poloviny oleje vsypte bylinky (bazalku, kerblík, pažitku, koriandr…) a rozmixujte je najemno. Rajčata spařte vroucí vodou, oloupejte, vyberte semínka a dužinu nakrájejte na měsíčky. Kapii zbavte semen a nakrájejte.

2. Kostičky ryby osolte, opepřete, zakápněte třemi lžícemi olivového oleje a promíchejte. Přidejte cibulku a uložte aspoň na deset minut do chladničky.

3. Těsně před servírováním tartar zakápněte limetkovou šťávou a případně okořeňte špetkou chilli. Podávejte s rajčaty, kapií a olivami a zdobte kapkami zeleného oleje. Servírujte s tousty nebo bílým pečivem.

Obchod Apetit