Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát zelený s kvítky

Listový salát (a srdíčka zvlášť) vám bude vděčný, když ho ‚neutopíte‘ v kyselé zálivce zředěné vodou, ale promícháte si na něj klasickou ‚vinaigrette‘ s trochou olivového oleje. Korunka z květů bezu udělá přesně to, co slibuje – korunuje jednoduchý salát na královskou záležitost!

Vydání: 2006/6
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Příprava 0:10
Salát Česká

Ingredience

    • 1 velký nebo dva menší listové saláty, bez tmavších nahořklých listů
    • 2 lžíce panenského olivového oleje
    • 1 lžíce octa
    • ½–1 lžička soli
    • 1 lžíce krupicového cukru
    • kvítka černého bezu na dochucení

Příprava jídla

1.  Salát důkladně propláchněte a vodu pořádně otřepte, případně salát opatrně osušte na utěrce. Listy překrájejte nebo natrhejte na menší kousky a dejte do mísy.

2.  Olej, ocet, sůl a cukr spolu prošlehejte ve skleničce tak, aby se cukr dokonale rozpustil. Zakápněte salát zálivkou a před podáváním ho ještě posypte kvítky bezu.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sirup z bezinkových květů

Smažená květenství - kosmatice

Voňavé kotlety

Jahodové bezové želé

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.6/06, str.41

Přidat komentář