Marocko-francouzský salát

Marocko-francouzský salát

Hodnocení receptu
Průměr: 3.2 ()
Do 30 minut Pro 4 osoby jako příloha

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 898 kcal
Bílkoviny 26 g
Cukr 125 g
Tuky 31 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Máte rádi kuskus? Co takhle zkusit originální úpravu s lahodným sýrem a voňavým česnekem.

Suroviny

sýr brie 120 g
máslo 1 PL
olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
střední
česnek 1 stroužek
kuskus 170 g
petrželka 2 PL
nasekaná
sůl
pepř
1 120 g sýra brie dejte na 20 minut do mrazáku. Na lžíci másla a lžíci olivového oleje opečte nasekanou střední cibuli dozlatova. Na poslední minutu vsypte prolisovaný stroužek česneku.

2 170 g kuskusu připravte podle návodu a načechrejte. Sýr zbavte kůrky a nakrájejte. Kuskus opatrně smíchejte s ostatními přísadami a 2 lžícemi nasekané petrželky.

3 Osolte a opepřete.

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit