Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Marokánky

Svršek je neuvěřitelně vláčný a šťavnatý, zato spodek čokoláda hezky zpevnila. Pamlsek k čaji i ke školní svačině z rodu návykových!

Vydání: 2006/12
Autor:
Hodnocení:
32 (hlasy)
Počet porcí: 12 kousků
Doba přípravy: Do hodiny
PT30M
Pečení 0:30

Ingredience

    • 100 g másla + trochu na vymazání pekáčku
    • 100 g přírodního cukru, nejlépe vláčného
    • 100 g medu
    • 100 g kandovaných třešní
    • 50 g rozinek
    • 75 g kandovaného ovoce, nasekaného
    • 100 g mandlových lupínků
    • 100 g hladké mouky
    • 100 g oblíbené čokolády, rozpuštěné

Příprava jídla

1.  Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Vymastěte pekáček o rozměrech 28 x 18 cm a vyložte ho pečicím papírem. Máslo, cukr a med spolu zahřejte, až se cukr úplně rozpustí. Stáhněte z ohně, vsypte kandované třešně, ovoce, rozinky, mandle a mouku. Důkladně promíchejte, rozetřete na plech a pečte dozlatova. Nechte na plechu chladnout pět minut, pak naznačte nožem řezy.

2.  Dokrojte řezy, jednou stranou namočte v rozpuštěné čokoládě a nechte na voskovaném papíru ztuhnout a oschnout.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Koláč Margot

Horká čokoláda s vanilkou

Pěnové nočky (quenelles)

Tiramisu

Rozpuštěná a upečená čokoláda

Čokoládový hrneček

Čokoládovo-mandlový cheesecake

Čokoládová trikolora (pavé)

Plovoucí ostrovy

Koláč s čokoládovou polevou

Ruská cigárka

Tuiles (lístky)

Přidat komentář