Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jehněčí plátky s rajčaty a olivami

Vynikající a elegantní jídlo! Přidejte česnek; jehně­čí si bez něj ne­umíem představit. Doporučujeme opékané brambory.
Vydání: 2007/1
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 15 minut
P

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 4 plátky jehněčího z kýty (asi 140 g každý); můžete je i den dopředu naložit do oleje s oreganem
    • a pepřem a uchovat v lednici
    • 1 velká nejlépe červená cibule, oloupaná a nakrájená na osminky
    • 2 lžičky sušené dobromysli (oregana)
    • 150 ml suchého bílého vína
    • 400 g třešňových rajčátek
    • 100 g černých oliv
    • sůl a pepř na dochucení
    • hrst hladkolisté petrželky, nasekané

Příprava jídla

1.  Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Olej rozpalte na sporáku ve velkém pekáči a zprudka na něm z obou stran opečte maso.

2.  Do pekáče vložte cibuli a vše poprašte oreganem, pepřem a solí. Podlijte vínem a přidej­te rajčátka. Posypte olivami a vložte asi na čtvrt hodiny do trouby. Ozdobte petrželkou a podávejte s vařenými bramborami.

Kuřecí varianta 
V pekáčku osmahněte dohněda kuřecí prsíčka, pak ztlumte oheň a pečte z každé strany dvě až tři minuty. Místo oregana posypte tymiánem, přidejte ostatní přísady a pokračujte jako s jehněčím.

Kouzelná přísada:
Jehněčí plátky z kýty bývají k dostání v Řeznictví  u Arbesa za 229 Kč/kg. 
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.1/07, str.13
Obrazek uzivatele
Jídlo jsem udělala o velikonocích jako sváteční oběd. Bylo to velice dobré, ale 15 minut v troubě nestačilo ani náhodou. Nakonec se to natáhlo asi na 45min. Pravda ale je, že plátky byly trochu silnější a maso jsem nestihla den předem naložit. Každopádně zkusím ještě jednou a den předem naložím. Kus masa z kýty mám ještě v mrazáku...

Přidat komentář