
Krémová mrkvová polévka
Proslýchá se, že právě touhle polévkou kdysi okouzlila prince Charlese jistá slečna Diana… Dodnes připomíná její půvab!
Vydání: 2007/1
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- ½ kg mrkve, pokrájené
- 2–3 brambory, oloupané a pokrájené
- 250 ml smetany do kávy (12%)
- trocha kari koření, sůl a pepř
- 1 lžíce másla na zjemnění
Příprava jídla
1 Mrkev a brambory povařte v osolené vodě doměkka, asi čtvrt hodiny. Kousek mrkve si nechte stranou na ozdobu a zbytek rozmixujte se smetanou na hrubší nebo jemnější krém. Prohřejte, okořeňte a rozpusťte v něm kousek másla. Rozdělte do talířů a podávejte ozdobené plátky mrkve.
Variace
Základ polévky můžete pomocí koření voňavě obměňovat: místo kari koření použijte aromatické bylinky, především tymián; v létě zkuste kouzlit i s mateřídouškou. Úplně jiný voňavý tón zařídí skořice, té ale přidejte jen špetku.
Další recept na mrkvovou polévku naleznete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.
Variace
Základ polévky můžete pomocí koření voňavě obměňovat: místo kari koření použijte aromatické bylinky, především tymián; v létě zkuste kouzlit i s mateřídouškou. Úplně jiný voňavý tón zařídí skořice, té ale přidejte jen špetku.
Další recept na mrkvovou polévku naleznete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
13. Září 2007 20:13
danulita (neověřeno)
7. Únor 2008 23:16