Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krémová mrkvová polévka

Proslýchá se, že právě touhle polévkou kdysi okouzlila prince Charlese jistá slečna Diana… Dodnes připomíná její půvab!

Vydání: 2007/1
Autor:
Hodnocení:
150 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M
Vaření 0:15
Polévka

Ingredience

    • ½ kg mrkve, pokrájené
    • 2–3 brambory, oloupané a pokrájené
    • 250 ml smetany do kávy (12%)
    • trocha kari koření, sůl a pepř
    • 1 lžíce másla na zjemnění

Příprava jídla

1 Mrkev a brambory povařte v osolené vodě doměkka, asi čtvrt hodiny. Kousek mrkve si nechte stranou na ozdobu a zbytek rozmixujte se smetanou na hrubší nebo jemnější krém. Prohřejte, okořeňte a rozpusťte v něm kousek másla. Rozdělte do talířů a podávejte ozdobené plátky mrkve.

Variace 
Základ polévky můžete pomocí koření voňavě obměňovat: místo kari koření použijte aromatické bylinky, především tymián; v létě zkuste kouzlit i s mateřídouškou. Úplně jiný voňavý tón zařídí skořice, té ale přidejte jen špetku.

Další recept na mrkvovou polévku naleznete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hráškový krém

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.1/07, str.34
Obrazek uzivatele
Skvělá a jednoduchá polévka! Já dávám o trochu více brambor, rozmixuju najemno a smetanu přidávám až po rozmixování. Dávám tymián a druhý den chutná díky bylince ještě lépe. Případně je také skělá se zázvorem, ten přidám nastrouhaný ještě před mixováním.

Přidat komentář