Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zapečené kaki na víně se zakysanou smetanou

Hutná šťavnatá dužina se dá ze zralého ovoce jednoduše vyjíst lžičkou. Ale kombinace se zkaramelizovaným cukrem, okouzlující vůní skořice a svižnou zakysanou smetanou patří ke špičkovým úpravám, a přitom je tak snadná! Vybírejte ovoce, které vám bude připadat na svou velikost těžké, na omak poddajné a stejnoměrně oranžově zbarvené.

Vydání: 2007/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Pečení 0:15

Ingredience

    • 8 zralých kaki
    • 8 lžic hrubého přírodního krupicového cukru
    • 4–5 lžiček mleté skořice
    • 300 ml sladšího, aromatického bílého vína (muškátového)
    • zakysaná smetana k podávání

Příprava jídla

1.  Víno svařte v kastrůlku se lžící cukru asi na polovinu; trvá to tak osm minut. Kaki opláchněte, vyjměte stopku a ovoce příčně překrojte napůl. Cukr v misce nebo na talířku dobře promíchejte s mletou skořicí. Smetanu nechte vychladit a troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů.

2.  Poloviny kaki vložte do pekáčku; ovoce by se nemělo příliš mačkat, nebo naopak být naskládané příliš volně. Přelijte je svařeným vínem, každou polovinu posypte cukrem se skořicí.

3.  Vložte do trouby a zapékejte asi čtvrt hodiny, až se cukr roztaví a slupka ovoce mírně popraská a naskáčou na ní zlatohnědé puchýřky. Podávejte s vychlazenou smetanou.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kotlety s kaki zavařeninou

Kakiová bábovka

Grilovaný salát

Kaki zavařenina

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č. 1/07, str. 76

Přidat komentář