Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pikantní jarní ryba

Stačí půlhodina. Nové nápady, co s rybou. Využijete mikrovlnku.

Vydání: 2007/4
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 10 minut
Vaření: 15 minut
PT10M
Příprava 0:10

Ingredience

    • 2 zhruba 200g filátka z bílé ryby
    • 2 lžíce sójové omáčky
    • 2 stroužky česneku, prolisované
    • malý kousek čerstvého zázvoru, oloupaný a jemně nastrouhaný
    • 1 lžíce rostlinného oleje
    • 200 g jarní listové zeleniny (kapusta, zelí, špenát), nahrubo pokrájené
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1.  Rybu pokapejte sójovkou a posypte česnekem a zázvorem. Na nepřilnavé pánvi nebo ve woku zahřejte olej a vložte do něj maso s marinádou. Smažte po každé straně asi tři minuty.

2.  Vsypte listovou zeleninu, zastříkněte trochou vody a mírně duste asi pět minut, aby zvláčněla. Podle chuti osolte a opepřete. Rozdělte na talíře a podávejte s dušenou rýží či nudlemi.

Vegetariáni můžou použít kostky tofu; marinujte je o něco déle, budou výraznější.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář