Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Košíčky z medvědích tlapiček s brusinkami

Tlapičky (pracny) tvoří s pikantním krémem úžasné duo.

Vydání: 2007/1
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 5–6 košíčků
Doba přípravy: Do 20 minut
2 hodiny chlazení
P
Cukroví

Ingredience

    • 400 g medvědích tlapiček
    • 300 g rozpuštěného másla
    • 5–6 lžic zavařených brusinek
    • na krém
    • 250 g žervé
    • 180 g zakysané smetany
    • 180 g moučkového cukru
    • 180 ml smetany ke šlehání

Příprava jídla

1.  Rozdrcené pracny spojte s máslem, natlačte do košíčků vyložených alobalem a nechte vychladit.

2.  Teď připravte krém: utřete žervé se zakysanou smetanou, přidejte prosátý cukr a zatřete ušlehanou smetanu. Nechte v chladu.

3.  Vychlazené košíčky opatrně vyjměte pomocí alobalu. Rozdělte na ně krém a ozdobte jej rozehřátými brusinkami. Podávejte vychlazené.

TiP
Pokud se vám už nechce do krému, použijte vychlazené košíčky jako elegantní a jedlé nádobky na oblíbenou zmrzlinu. Rozdrcené pracny spojené s máslem a vychlazené můžete také uložit do mrazáku – budou se vám hodit jako drobenka, třeba na ovocné nebo tvarohové koláče.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pestrá buchta z veky, rozinek a sušeného ovoce

Šťavnatý koláč z lineckého a vanilkových rohlíčků

Přidat komentář