Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kokosovo-čokoládové makronky

,Kokosáky‘ není úplně snadné rozlousk­nout, ale s námi to zvládnete: ořech ­zabalte do utěrky, aby vám neutíkal, a pak do něj pořádně uhoďte kladivem

Vydání: 2007/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 12 placiček
Doba přípravy: Do hodiny
PT18M
Pečení 0:18
Cukroví

Ingredience

    • 1 bílek
    • 200 g krupicového cukru
    • 4 lžíce hladké mouky
    • 200 g hrubě strouhaného čerstvého kokosu (odpovídá zhruba jednomu ořechu)
    • 150 g hořké nebo jiné vaší oblíbené čokolády, nasekané

Příprava jídla

1.  Troubu zahřejte na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. V důkladně odmaš­těné míse ušlehejte z bílku tuhý sníh a pak postupně vmíchávejte cukr, až směs zhoustne a bude se lesk­nout. Prosijte mouku a pak ji spolu s kokosem vmíchejte do bílku, aby se suroviny dokonale spojily.

2.  Dva plechy vyložte pečicím papírem. Pokládejte na ně kulaté vykrajovátko o průměru osm centimetrů a dejte do něho vždy trochu těsta (je spíš vazké, proto tento postup) a vytvořte kolečka. Pečte patnáct až osmnáct minut. Placičky jsou hotové, když mají okraje krásně zlaté, zatímco prostředky právě chytají barvu. Vyjměte z trouby, nechte zchladnout a přesuňte na mřížku.

3.  Zatímco makronky chladnou, rozpusťte čokoládu v mikrovlnce nebo ve vodní lázni a nechte ji trochu zchlad­nout. Pak jí potřete hladkou stranu ­koleček. Dejte ztuhnout do ledničky.

Tip:
Makronky vydrží ve vzducho­těsné nádobě dva dny. Můžete je také napéct mnohem menší (doba pečení se zkrátí) a podávat jako efektní pohoštění ke kávě.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Čokoládové kuličky s překvapením

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Láká mně to - vyzkouším, snad ten kokos od předvánoc bude ještě k použití. Jen - ve vzduchotěsné nádobě jen dva dny??? Není to chybička?
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.2/07, str.69

Přidat komentář