Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tropický ovocný salát

Čínský Nový rok je báječná příležitost pozvat kamarády na stylové menu. Přípravu zvládnete i po příchodu z práce!

Vydání: 2007/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT5M
Příprava 0:05
Salát Asijská

Ingredience

    • 2 grapefruity
    • 1 papája, oloupaná, zbavená semínek a nakrájená na plátky
    • 2 lžíce citronové šťávy
    • 2 lžíce cukru
    • otrhané lístky z 1 snítky máty

Příprava jídla

Ostrým nožem oloupejte grapefruity a pak je nakrájejte v ,rovníkovém‘ směru na tenká kolečka. Úhledně je poskládejte spolu s papájou na misku, pokapejte citronovou šťávou a posypte cukrem. Přetáhněte fólií; těsně před podáváním odkryjte a přidejte mátové lístky.

Papája  má žlutou či žlutooranžovou slupku a připomíná menší tykev hruškovitého tvaru. Náležitě zralé plody jsou na dotek měkké. Má lahodnou, sladkou, jasně oranžovou dužinu, jejíž chuť skvěle zvýrazní šťáva z citrusů. K dostání bývají v obchodních řetězcích nebo u vietnamských prodejců ovoce a zeleniny. Když na ni nenatrefíte, nic se neděje: stejně dobře v salátu zaboduje i meloun, nejlépe cukrový či ananasový.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.2/07, str.68

Přidat komentář