Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pstruh s opečenými mandlemi a slaninou

Vychutnejte si s přáteli delikátní menu, které pro vás Apetit exkluzivně připravil podle receptů Martina Holka, šéfkuchaře pražské restaurace SOHO+

Vydání: 2007/3
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Opékání 0:10
Francouzská

Ingredience

    • cca 600 g čerstvých filátek ze pstruha či candáta
    • 1 snítka čerstvého kopru, nasekaná
    • 3–4 kuličky pepře, nejlépe růžového
    • 2 lžíce hladké mouky
    • 2 lžíce oleje a 2 lžíce másla na opečení
    • 100 g mandlí (vařených, loupaných), nasekaných (pod označením blanšírované se prodávají zhruba za 36 Kč/80 g)
    • 100 g anglické slaniny, nakrájené na kostičky
    • sůl

Příprava jídla

1.  Filátka naporcujte, osolte (pokud je budete opékat hned) a vtlačte do nich nasekaný kopr i podrcený pepř. Pak rybu obalte v mouce (v téhle fázi vydrží v lednici pod fólií i den), opečte dozlatova na směsi oleje a másla a nechte pět minut dopéct v troubě předehřáté na 180, u horkovzdušné na 160 °C.

2.  Mezitím na pánvi nasucho orestujte posekané mandle, aby byly mírně (!) nahnědlé. Kostičky anglické slaniny vypečte v rendlíku na škvarky.

3.  Rybu posypejte opečenou slaninou i mandlemi a podávejte.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zlatavý kozí sýr s jablíčky

Krupicové medailonky s melounovými kuličkami

Tymiánové bramborové pyré

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.3/07, str. 63
Obrazek uzivatele
Oprava

Přidat komentář