Filety ze pstruha nejprve obalte v mouce, pak je po obou stranách ponořte do těstíčka a ihned smažte v rozpáleném oleji nebo přepuštěném másle dozlatova.
Tradiční moučník plný jemného krému, křupavé ořechové vrstvy a medového těsta – přesně to je „nebe v hubě“! Pokud chcete mít jistotu, že se jeho příprava povede na jedničku, podívejte se na náš videonávod. Stačí jen pár kroků a tento dezert...
Pečení cukroví, besídky, večírky, nákup dárků a velký úklid? To během adventu zabere dost času a to poslední, co se vám chce, je ještě čarovat v kuchyni a vymýšlet pro celou rodinu večeři, která zasytí a bude chutnat všem. Dejte prostor...
Když se řekne svatý Mikuláš, většina z nás si okamžitě vybaví příběh o hodném staříkovi s bílým plnovousem, který obdarovává děti sladkostmi a drobnými dárky. V mnoha zemích po celém světě je 6. prosinec dnem, kdy tento světec, známý...
Podobné recepty na tyčinky z jednoduchého křupavého ořechového těsta zdobené lesklou bílkovou polevou najdete téměř ve všech starších kuchařkách. Jejich příprava je opravdu rychlá, to je ale jenom příjemný bonus – nejdůležitější je, že...
Na české scéně najdete stovky foodblogů, každý s vlastním specifickým rukopisem a přidanou hodnotou. Blog Buchta v troubě, který už roky tvoří Lucie Nováková, se zaměřuje na neobyčejná jídla z obyčejných surovin – těch, které jsme trochu...
Každoročně 5. prosince je u nás na chvíli vše zahaleno do kouzelné atmosféry – přichází totiž Mikuláš a jeho pomocníci. Tento den je nejen o obdarovávání, ale také o připomenutí starých zvyků a rituálů, které se udržují po staletí....