Pstruh lososovitý s nádivkou & tzatziki

Pstruh lososovitý s nádivkou & tzatziki

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do 30 minut Snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 843 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 45 g
Tuky 49 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jako přílohu zvolte některou z níže uvedených. My doporučujeme šalotkovou bramborovou kaši nebo pusinky. Ale s klidem si můžete dát i odlehčený bramborový salát. 

Související recepty

Golden ring

První doušek tohoto aperitivu v nás vyvolal vzp...

Suroviny

pstruh lososovitý 1 ks
cca 2-2,5 kg, zbavený páteře nebo 2 celé filety z kůží
máslo
na vymazání a pokladení
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
polníček 2 hrst
na ozdobení
citron
klínky, k podávání, možno péct spolu s lososem
Na nádivku
200 g
cibatta na kostičky
petrželka 1 hrnek
nahrubo
kopr 1 hrnek
nahrubo
citron 1 ks
bio, kůra, strouhaná
česnek 1 stroužek
drcený
smetana ke šlehání 100 ml
Na tzatziki
okurka 0.5 ks
nastrouhaná nahrubo i se slupkou
jogurt 200 g
řeckého typu
česnek 1 stroužek
drcený
kopr 2 PL
nasekaný
olivový olej
panenský, na pokapání

1 Na tzatziki osolte nastrouhanou okurku a nechte ji 30 minut vykapávat. Pak vymačkejte tekutinu a okurku promíchejte se zbývajícími surovinami. Odložte do chladu. Před podáváním pokapejte olivovým olejem.

2 Na nádivku předehřejte troubu na 140°C. Kostičky chleba rozložte na plech a za občasného obracení pečte zhruba 15 minut dozlatova. Vmíchejte bylinky, citronovou kůru, česnek, smetanu, osolte a opepřete. 

3 Jeden filet ryby položte kůží dolů na pracovní plochu. Osolte ho a rozložte na něj nádivku. Zakryjte druhým osoleným filetem kůží nahoru. Po cca 10cm rozestupech svažte kuchyňským provázkem. Dejte do pekáčku vymazaného máslem, poklaďte máslem podle chuti a pečte 20-30 minut při 200°C. Podávejte s klínky citronu, tzatziki a případně lehkým listovým salátem.  

NĚCO NAVÍC

Stejně můžete připravit i jinou rybu, například lososa, ale podle tloušťky masa budete muset upravit dobu pečení. Také počítejte s tím, že při stejné hmotnosti koupíte jen půlku lososa (celý je mnohem větší), takže se tvar nebude efektně zužovat, ale půjde spíš o pravidelný obdélník.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/12

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit