Jako přílohu zvolte některou z níže uvedených. My doporučujeme šalotkovou bramborovou kaši nebo pusinky. Ale s klidem si můžete dát i odlehčený bramborový salát.
Suroviny
Postup
Na tzatziki osolte nastrouhanou okurku a nechte ji 30 minut vykapávat. Pak vymačkejte tekutinu a okurku promíchejte se zbývajícími surovinami. Odložte do chladu. Před podáváním pokapejte olivovým olejem.
Na nádivku předehřejte troubu na 140°C. Kostičky chleba rozložte na plech a za občasného obracení pečte zhruba 15 minut dozlatova. Vmíchejte bylinky, citronovou kůru, česnek, smetanu, osolte a opepřete.
Jeden filet ryby položte kůží dolů na pracovní plochu. Osolte ho a rozložte na něj nádivku. Zakryjte druhým osoleným filetem kůží nahoru. Po cca 10cm rozestupech svažte kuchyňským provázkem. Dejte do pekáčku vymazaného máslem, poklaďte máslem podle chuti a pečte 20-30 minut při 200°C. Podávejte s klínky citronu, tzatziki a případně lehkým listovým salátem.
NĚCO NAVÍC
Stejně můžete připravit i jinou rybu, například lososa, ale podle tloušťky masa budete muset upravit dobu pečení. Také počítejte s tím, že při stejné hmotnosti koupíte jen půlku lososa (celý je mnohem větší), takže se tvar nebude efektně zužovat, ale půjde spíš o pravidelný obdélník.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Menu na Štědrý večer(9 receptů )
- Připravte si tzatziki jako Řekové. Důležitý je hustý jogurt a okurky jen tak trochu(13 receptů )