0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pstruh lososovitý s nádivkou & tzatziki

Pstruh lososovitý s nádivkou & tzatziki
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pstruh lososovitý s nádivkou & tzatziki

5/5 Počet hodnocení: 7
Do hodiny Snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1365 kcal
Bílkoviny 72 g
Sacharidy 145 g
Tuky 47 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jako přílohu zvolte některou z níže uvedených. My doporučujeme šalotkovou bramborovou kaši nebo pusinky. Ale s klidem si můžete dát i odlehčený bramborový salát. 

Suroviny

pstruh lososovitý 1 ks
cca 2-2,5 kg, zbavený páteře nebo 2 celé filety z kůží
máslo
na vymazání a pokladení
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
polníček 2 hrsti
na ozdobení
klínky, k podávání, mohou být pečené spolu s lososem
Na nádivku
na kostičky
petrželka 1 hrnek
nahrubo nasekaná
kopr 1 hrnek
nahrubo nasekaný
kůra, strouhaná
česnek 1 stroužek
drcený
Na tzatziki
okurka ½ ks
nastrouhaná nahrubo i se slupkou
česnek 1 stroužek
drcený
kopr 2 PL
nasekaný
olivový olej panenský
na pokapání

1 Na tzatziki osolte nastrouhanou okurku a nechte ji 30 minut vykapávat. Pak vymačkejte tekutinu a okurku promíchejte se zbývajícími surovinami. Odložte do chladu. Před podáváním pokapejte olivovým olejem.

2 Na nádivku předehřejte troubu na 140°C. Kostičky chleba rozložte na plech a za občasného obracení pečte zhruba 15 minut dozlatova. Vmíchejte bylinky, citronovou kůru, česnek, smetanu, osolte a opepřete. 

3 Jeden filet ryby položte kůží dolů na pracovní plochu. Osolte ho a rozložte na něj nádivku. Zakryjte druhým osoleným filetem kůží nahoru. Po cca 10cm rozestupech svažte kuchyňským provázkem. Dejte do pekáčku vymazaného máslem, poklaďte máslem podle chuti a pečte 20-30 minut při 200°C. Podávejte s klínky citronu, tzatziki a případně lehkým listovým salátem.  

NĚCO NAVÍC
Stejně můžete připravit i jinou rybu, například lososa, ale podle tloušťky masa budete muset upravit dobu pečení. Také počítejte s tím, že při stejné hmotnosti koupíte jen půlku lososa (celý je mnohem větší), takže se tvar nebude efektně zužovat, ale půjde spíš o pravidelný obdélník.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/12

Apetit magazín

Jídelníček Kim Kardashian: Jak zhubla 7kg za tři týdny?
  • Zajímavosti

Jídelníček Kim Kardashian: Jak zhubla 7kg za tři týdny?

Když se Kim před rokem objevila na akci Met Gala v ikonických šatech po Marilyn Monroe, rozpoutala se vlna diskuzí, jak americká kráska dokázala za krátkou dobu tak výrazně zhubnout. I nás zajímalo, jakou cestu Kim při snižování váhy...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
KVÍZ: Poznáte jídla, která vařily naše babičky?
  • Zajímavosti

KVÍZ: Poznáte jídla, která vařily naše babičky?

Kuchyně našich babiček je hotový poklad. Byly to ženy, které věděly, jak hospodařit s málem a přesto připravit jídla, která dokázala rozproudít naše chuťové pohárky. V dnešní uspěchané době se vyplatí ponořit se do vzpomínek a objevit...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč