Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pstruh lososovitý s nádivkou & tzatziki
Pstruh lososovitý s nádivkou & tzatziki
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pstruh lososovitý s nádivkou & tzatziki

5/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1365 kcal
Bílkoviny 72 g
Sacharidy 145 g
Tuky 47 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jako přílohu zvolte některou z níže uvedených. My doporučujeme šalotkovou bramborovou kaši nebo pusinky. Ale s klidem si můžete dát i odlehčený bramborový salát. 

Suroviny

pstruh lososovitý 1 ks
cca 2-2,5 kg, zbavený páteře nebo 2 celé filety z kůží
na vymazání a pokladení
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
polníček 2 hrsti
na ozdobení
klínky, k podávání, mohou být pečené spolu s lososem
Na nádivku
na kostičky
petrželka 1 hrnek
nahrubo nasekaná
kopr 1 hrnek
nahrubo nasekaný
kůra, strouhaná
česnek 1 stroužek
drcený
Na tzatziki
okurka ½ ks
nastrouhaná nahrubo i se slupkou
česnek 1 stroužek
drcený
kopr 2 PL
nasekaný
olivový olej panenský
na pokapání

Postup

1

Na tzatziki osolte nastrouhanou okurku a nechte ji 30 minut vykapávat. Pak vymačkejte tekutinu a okurku promíchejte se zbývajícími surovinami. Odložte do chladu. Před podáváním pokapejte olivovým olejem.

2

Na nádivku předehřejte troubu na 140°C. Kostičky chleba rozložte na plech a za občasného obracení pečte zhruba 15 minut dozlatova. Vmíchejte bylinky, citronovou kůru, česnek, smetanu, osolte a opepřete.

3

Jeden filet ryby položte kůží dolů na pracovní plochu. Osolte ho a rozložte na něj nádivku. Zakryjte druhým osoleným filetem kůží nahoru. Po cca 10cm rozestupech svažte kuchyňským provázkem. Dejte do pekáčku vymazaného máslem, poklaďte máslem podle chuti a pečte 20-30 minut při 200°C. Podávejte s klínky citronu, tzatziki a případně lehkým listovým salátem.

NĚCO NAVÍC
Stejně můžete připravit i jinou rybu, například lososa, ale podle tloušťky masa budete muset upravit dobu pečení. Také počítejte s tím, že při stejné hmotnosti koupíte jen půlku lososa (celý je mnohem větší), takže se tvar nebude efektně zužovat, ale půjde spíš o pravidelný obdélník.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/12

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...