Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hovězí salát s kapary

Svolejte kamarády! Naše stylové jarní menu jim zvládnete připravit, i když jste chronicky zaneprázdnění sváteční kuchaři.
Vydání: 2007/4
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Salát

Ingredience

    • 300 g zelených salátových lístků, třeba rokety nebo rukoly, případně mizuny
    • 180 g třešňových rajčátek, rozpůlených
    • 4–5 nakládaných pečených paprik, okapaných a nakrájených na proužky
    • 8–12 plátků hotového rostbífu (prodává třeba Jarmark, 100 g/40 Kč), podle tloušťky
    • 2 lžíce citronové šťávy
    • 1 lžíce hrubozrnné hořčice
    • 1 lžíce kaparů; velké nasekejte
    • 3 lžíce nasekané zelené petrželky
    • 5 lžic olivového oleje
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1.  Na velký servírovací talíř naskládejte zelené lístky, rajčátka a papriky, navrch naaranžujte rostbíf.

2.  Do misky vložte zbývající přísady, osolte a opepřete. Důkladně prošlehejte vidličkou, aby směs zhoustla. Přelijte přes salát s masem a podávejte.

Dejte si šunku  Pokud dáváte přednost české klasice, kupte si v uzenářství šunku, nejlépe krájenou od kosti. Dresink a oblohu můžete ponechat stejné.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář