Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Koprovka s vajíčkem a novými bramborami

Smetana a pečlivé dochucení vrátí koprovku na čelný post v jídelníčku!

Vydání: 2007/6
Autor:
Hodnocení:
58 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT25M
Vaření 0:25
Česká

Ingredience

    • 3 lžíce másla
    • 2 lžíce hladké mouky
    • 500 ml drůbežího vývaru
    • 1 svazek kopru, propláchnutého
    • 100 ml plnotučného mléka
    • 3 lžíce zakysané smetany
    • 200 ml smetany ke šlehání
    • sůl, pepř, případně špetka cukru a jablečný ocet na dotažení chuti

Příprava jídla

V silnostěnném kastrolu rozehřejte máslo, zaprašte moukou a osmahněte ji. Zalijte studeným vývarem a 15 až 20 minut vařte dohladka. Přidejte jemně nasekaný kopr a mléko, nechte přejít varem. Vmíchejte obě smetany, osolte a opepřete. Dotáhněte pár kapkami octa, případně trochou cukru, aby omáčka získala přesně tu sladkokyselou chuť, jakou máte rádi. Podávejte s vejcem natvrdo a novými bramborami.

Vyváženost  koprové omáčky je výsledkem decentního dochucování. Svěžest kopru zvýší zakysaná smetana i jablečný ocet.
 

Další recept na koprovku najdete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Květák smažený po italsku s křupavou kůrčičkou

Krupicové nočky s borůvkovou omáčkou

Fíkový koláč

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.6/07, str.41
Obrazek uzivatele
Naprosto vynikajicí, přítel si nestihl přidávat :o) Jemné a lahodné.
Obrazek uzivatele
rodina nikdy moc koprovku nemusela, až jsem ji ale udělala podle tohoto receptu,musela jsem ji zařadit do našeho jídelníčku, byla vynikající...
Obrazek uzivatele
Koprovka byla první, kterou jsem kdy vařila a byla naprosto skvělá!
Obrazek uzivatele
tohle prostě miluju... ne knedlík a maso ale vajíčko a brambor, to je moje. přítel mou vášeň bohužel nesdílí, takže mi jí vaří maminka, když přijedu domů...
Obrazek uzivatele
Je opravdu skvělá, vařím ji stejně už dlouho. Občas si ji vylepším ještě vařenýma zelenýma fazolkama.
Obrazek uzivatele
Mně tedy vyšla mnohem řidší, musela jsem přidat jíšku, ale jinak je to mnamka...taky preferuji brambory, knedlíky jsou pro mě moc nevýrazné...

Přidat komentář