
Salát z rajčat a paprikového salámu
Šťavnatá sladká rajčata a pikantní salám spolu tvoří překvapivou harmonii!
Vydání: 2007/8
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 2
Ingredience
- 500 g rajčat, přepůlených
- 2 jarní cibulky, nakrájené najemno
- 3 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 lžíce octa, nejlépe sherry
- 250 g pikantní paprikové klobásy (čabajka, chorizo)
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř, nejlépe čerstvě mletý
Příprava jídla
1. Rajčata a cibulku v míse osolte a opepřete, zakápněte olejem a octem. Promíchejte a nechte půl hodiny stát.
2. Před koncem této doby nakrájejte klobásu našikmo. V silnostěnné pánvi rozehřejte lžíci oleje a minutu na něm opékejte uzeninu, pak ji vyjměte děrovanou naběračkou a nechte stranou. Trochu aromatického paprikového oleje z pánve přidejte k rajčatům a promíchejte.
3. Děrovanou naběračkou rozdělte rajčata s cibulkou na talíře nebo do misek a navršte na ně opečenou klobásu. Zakápněte šťávou z mísy, pomelte trochou pepře a podávejte.
2. Před koncem této doby nakrájejte klobásu našikmo. V silnostěnné pánvi rozehřejte lžíci oleje a minutu na něm opékejte uzeninu, pak ji vyjměte děrovanou naběračkou a nechte stranou. Trochu aromatického paprikového oleje z pánve přidejte k rajčatům a promíchejte.
3. Děrovanou naběračkou rozdělte rajčata s cibulkou na talíře nebo do misek a navršte na ně opečenou klobásu. Zakápněte šťávou z mísy, pomelte trochou pepře a podávejte.
Přidat komentář