Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát z rajčat a paprikového salámu

Šťavnatá sladká rajčata a pikantní salám spolu tvoří překvapivou harmonii!

Vydání: 2007/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do hodiny
Odstátí: 30 minut
P
Salát Středomořská

Ingredience

    • 500 g rajčat, přepůlených
    • 2 jarní cibulky, nakrájené najemno
    • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
    • 1 lžíce octa, nejlépe sherry
    • 250 g pikantní paprikové klobásy (čabajka, chorizo)
    • 1 lžíce olivového oleje
    • sůl a pepř, nejlépe čerstvě mletý

Příprava jídla

1.  Rajčata a cibulku v míse osolte a opepřete, zakápněte olejem a octem. Promíchejte a nechte půl hodiny stát.

2.  Před koncem této doby nakrájejte klobásu našikmo. V silnostěnné pánvi rozehřejte lžíci oleje a minutu na něm opékejte uzeninu, pak ji vyjměte děrovanou naběračkou a nechte stranou. Trochu aromatického paprikového oleje z pánve přidejte k rajčatům a promíchejte.

3.  Děrovanou naběračkou rozdělte rajčata s cibulkou na talíře nebo do misek a navršte na ně opečenou klobásu. Zakápněte šťávou z mísy, pomelte trochou pepře a podávejte.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Španělská česnečka

Meruňkové koláčky

Zmrzlinový malinový chlebíček

REKLAMA

Přidat komentář