
Těstoviny se sýrem a rajčaty
Báječná chuť v italských barvách
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Ingredience
- 500 g těstovin (fusilli)
- 2 lžíce olivového oleje + trocha na zakápnutí
- 2 lžičky pálivé paprikové pasty harissa
- 200 g plísňového sýra
- 6 sušených rajčat
- hrst lístků potočnice
- sůl a pepř
Příprava jídla
PŘIPRAVTE OMÁČKU
Těstoviny uvařte podle návodu, slijte je a vraťte do hrnce. Smíchejte dvě lžíce olivového oleje s paprikovou pastou. Přimíchejte do horkých těstovin spolu s kousky plísňového sýra, sušenými rajčaty překrojenými napůl, špetkou soli a pepře. Jakmile se sýr začne rozpouštět, rozdělte jídlo na talíře a každou porci ozdobte čtvrtinou lístků potočnice. Zakápněte trochou olivového oleje a podle chuti osolte a opepřete.
Podávejte se zeleninovým salátem.
Namísto plísňového zkuste třeba kozí sýr.
Těstoviny uvařte podle návodu, slijte je a vraťte do hrnce. Smíchejte dvě lžíce olivového oleje s paprikovou pastou. Přimíchejte do horkých těstovin spolu s kousky plísňového sýra, sušenými rajčaty překrojenými napůl, špetkou soli a pepře. Jakmile se sýr začne rozpouštět, rozdělte jídlo na talíře a každou porci ozdobte čtvrtinou lístků potočnice. Zakápněte trochou olivového oleje a podle chuti osolte a opepřete.
Podávejte se zeleninovým salátem.
Namísto plísňového zkuste třeba kozí sýr.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
inus (neověřeno)
18. Srpen 2008 09:49