Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hovězí s nudlemi a zelím

Pestrá čínská pánvička lepší než ze stánku
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Asijská

Ingredience

    • 200 g mladého zelí či zelí pak čoi
    • 2 lžíce slunečnicového oleje
    • 1 červená paprika, pokrájená
    • 200 g hovězí svíčkové, na nudličky
    • 120 g omáčky hoisin (dostanete ji v obchodě s asijskými potravinami)
    • 300 g nudlí, předem spařených a okapaných
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. ZAČNĚTE SMAŽENÍM
Listy mladého zelí pokrájejte na větší kusy. Ve woku či pánvi rozpalte olej. Vhoďte papriku a minutku smažte. Přidejte maso a za stálého míchání (ve woku můžete suroviny i protřepávat) restujte, dokud není ze všech stran hnědé. Nakonec vsypte zelné listy a krátce je poduste, aby sice změkly, ale zároveň zůstaly křupavé.

2. PŘIDEJTE OMÁČKU A NUDLE

K masu přimíchejte omáčku spolu se dvěma lžícemi vody. Přiveďte k varu a vsypte nudle. Prohřívejte je a vmíchávejte do směsi; nasáknou šťávou a dobře se obalí v omáčce. Podle chuti dolaďte solí a pepřem.

Podávejte se zeleným salátem.

Místo klasického zelí vyzkoušejte čínské pak čoi, vyniká jemnější chutí.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář