Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Drobenkový koláč se švestkami a marcipánem

Marcipán vynese jinak prostý zákusek do labužnických výšin!
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení: 50 minut
P
Koláč Britská

Ingredience

    • 750 g švestek, na čtvrtky
    • 140 g marcipánu
    • 1 lžíce moučkového cukru
    • 200 g celozrnné mouky
    • 100 g másla, na kousky
    • 85 g třtinového cukru
    • 2 lžičky směsi mleté skořice, zázvoru a kardamomu/badyánu
    • 50 g mandlových lupínků

Příprava jídla

1. SMÍCHEJTE OVOCE A MARCIPÁN
Rozehřejte troubu na 190 °C. Ve větší mělké zapékací míse smíchejte švestky a nadrobenou marcipánovou hmotu. Zaprašte moučkovým cukrem, přelijte 150 ml studené vody a dejte zatím stranou.

2. POSYPTE DROBENKOU

Do mouky zapracujte máslo – ručně nebo v mixéru. Přimíchejte třtinový cukr, koření a mandle. Drobenkou pokryjte švestkovou směs a pečte padesát minut, dokud povrch dezertu nezhnědne.

Podávejte se šlehačkou anebo zmrzlinou.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Švestkový koláč s makovou drobenkou

REKLAMA

Přidat komentář