Blesková dobrota speciálně pro ty, kdo dávají přednost vegetariánské stravě.
Suroviny
cibule červená
2
ks
velké
hnědý cukr
přírodní
olivový olej
balzamikový ocet
2
PL
listové těsto
400
g
sýr feta
100
g
olivy černé
180
g
posekané
Postup
1
Rozpalte troubu na 220/200 °C. Na pánvi zahřejte 2 lžíce olivového oleje a deset minut (doměkka) opékejte tenké klínky z 2 velkých červených cibulí. Přidejte 2 lžíce přírodního cukru a 2 lžíce balsamica, zhruba pět minut prohřívejte, aby šťáva zhoustla.
2
Na pečicí papír rozválejte 400 g listového těsta a dejte na plech. Dva tři centimetry od okraje vyryjte do těsta menší obdélník, vyplňte ho zchladlou cibulí a posypte 100 g rozdrobené fety a 180 g posekaných černých oliv bez pecek. Osolte, opepřete, zakapejte 1 lžičkou extra panenského olivového oleje.
3
Pečte asi čtvrt hodiny, až těsto zezlátne. Nakrájejte a podávejte.
Komentáře