0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Koláč s červenou cibulí

Koláč s červenou cibulí
ZDROJ: pixabay.com
sdílet:

Koláč s červenou cibulí

5 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2335 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 177 g
Tuky 162 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Blesková dobrota speciálně pro ty, kdo dávají přednost vegetariánské stravě.

Suroviny

cibule červená 2 ks
velké
hnědý cukr
přírodní
olivový olej
balzamikový ocet 2 PL
listové těsto 400 g
olivy černé 180 g
posekané

1 Rozpalte troubu na 220/200 °C. Na pánvi zahřejte 2 lžíce olivového oleje a deset minut (doměkka) opékejte tenké klínky z 2 velkých červených cibulí. Přidejte 2 lžíce přírodního cukru a 2 lžíce balsamica, zhruba pět minut prohřívejte, aby šťáva zhoustla.

2 Na pečicí papír rozválejte 400 g listového těsta a dejte na plech. Dva tři centimetry od okraje vyryjte do těsta menší obdélník, vyplňte ho zchladlou cibulí a posypte 100 g rozdrobené fety a 180 g posekaných černých oliv bez pecek. Osolte, opepřete, zakapejte 1 lžičkou extra panenského olivového oleje.

3 Pečte asi čtvrt hodiny, až těsto zezlátne. Nakrájejte a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/5

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.5/07, str.31

Anonym

Koláč jsem pekla již několikrát a byl moc dobrý. Doporučuji :-)

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč