Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Koláč s červenou cibulí
ZDROJ: pixabay.com
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2335 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 177 g
Tuky 162 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Blesková dobrota speciálně pro ty, kdo dávají přednost vegetariánské stravě.

Suroviny

velké
hnědý cukr
přírodní
olivový olej
balzamikový ocet 2 PL
posekané

Postup

1

Rozpalte troubu na 220/200 °C. Na pánvi zahřejte 2 lžíce olivového oleje a deset minut (doměkka) opékejte tenké klínky z 2 velkých červených cibulí. Přidejte 2 lžíce přírodního cukru a 2 lžíce balsamica, zhruba pět minut prohřívejte, aby šťáva zhoustla.

2

Na pečicí papír rozválejte 400 g listového těsta a dejte na plech. Dva tři centimetry od okraje vyryjte do těsta menší obdélník, vyplňte ho zchladlou cibulí a posypte 100 g rozdrobené fety a 180 g posekaných černých oliv bez pecek. Osolte, opepřete, zakapejte 1 lžičkou extra panenského olivového oleje.

3

Pečte asi čtvrt hodiny, až těsto zezlátne. Nakrájejte a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/5

Komentáře

14.08.2008 10:02
Koláč jsem pekla již několikrát a byl moc dobrý. Doporučuji :-)
07.11.2007 08:04
Recept se nachází v č.5/07, str.31

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...