Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Citronovo-jablečný koláč

V tomhle koláči se krásně snoubí sladká a kyselá chuť. Je výborný se šlehačkou!

Vydání: 2007/9
Autor:
Hodnocení:
37 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT1H
Pečení 1:00
Koláč Česká

Ingredience

    • kůra a šťáva ze 2 citronů
    • 4 velká jablka
    • 3 vejce
    • 2 lžičky vanilkového pudinku
    • 40 g másla
    • 200 g krupicového cukru
    • 500 g listového těsta

Příprava jídla

1. Předehřejte troubu na 200/180 stupňů. Do větší misky nastrouhejte kůru z 2 citronů, pak z nich vymačkejte šťávu. Přidejte 4 velká nastrouhaná jablka, zalijte je citronovou šťávou a zamíchejte. Do směsi rozklepněte 3 vejce, vmíchejte 2 lžičky vanilkového pudinku, 40 g rozpuštěného másla a asi 200 g krupicového cukru (záleží na sladkosti jablek).

2. Vyválejte 500 g listového těsta a přeneste ho do vyššího plechu. Na těsto nalijte obsah misky a pečte asi hodinu, aby bylo těsto zlaté a náplň pevná.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jablečné kroužky v pivním těstíčku

Salát Waldorf

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Tenhle koláč už jsem dělala několikrát a pokaždé zmizel během hodiny. Je to opravdu příjemný koláček a když je vychlazený a se šlehačkou (pravou šlehačkou) - BOMBA!
Obrazek uzivatele
Tento koláč je opravdu luxusní. Příprava úplně jednoduchá, nejtěžší je oloupat a nastrouhat ta jablka :-) a výsledek opravdu překvapil. Pekla jsem ho poprvé pro náštěvu a nestačila se divit, jak rychle mizel. Takže jsem ho hned druhý den musela zopakovat, aby si ho vychutnala také naše rodinka. Je fakt skvělý!!!!
Obrazek uzivatele
dala jsem méně cukru a přesto je koláč moc sladký.
Obrazek uzivatele
Dobrý den, tento koláč jsem si dnes upekla a je opravdu vynikající. Jaká je moje rada? Přidejte před vložením do trouby na povrch koláče ještě trošku mleté skořice. Ta se pečením krásně proline chutí s jabkami a navíc koláč poté nádherně voní!!!

Přidat komentář