Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Křupavé kuře v mandlích

Sýr s modrou plísní a petrželka dodají kuřecím řízkům vůni, mandle křupavost – večeře jako z dobré restaurace
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 20 minut
P

Ingredience

    • 4 kuřecí prsní řízky
    • 100 g sýra s modrou plísní, rozdrobeného
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 50 g mandlí, nahrubo posekaných
    • 2 lžíce petrželky, posekané
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. Rozpalte troubu na 190 °C. V každém řízku udělejte nožem co největší kapsu a naplňte ji čtvrtinou sýra. Je lepší každý řízek sepnout párátkem, aby roztavený sýr nevytékal. Potřete olejem, okořeňte a vložte do mělké zapékací mísy.

2. Upečte to dozlatova

Smíchejte mandle s petrželkou a směs pečlivě přitiskněte na maso. Zapékejte nezakryté asi dvacet minut, až řízky zezlátnou a pěkně se propečou.

Podávejte s hranolky a salsou.

Salsa
1 cibuli a 2 rajčata (mohou být oloupaná) nasekejte nadrobno a přidejte najemno nasekanou chilli papričku. Osolte, zakápněte vinným octem nebo šťávou z limety, podle potřeby zřeďte trochou převařené vody. Chcete-li, přidejte nasekanou nať koriandru; vše zakapejte kvalitním olejem.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Jídlo je velice jednoduché a dobré, sýr dodá masu zajímavou chuť a mandle jsou opravdu krásně křupavé. Hlavně se maso v troubě nevysušilo a bylo štavnaté. Kombinace s hranolkama a salsou je také výborná.

Přidat komentář