Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pohár se švestkovou omáčkou

Přesvědčte se, že čokoláda si kromě ostružin a malin skvěle rozumí také se švestkami. Máte-li čerstvé, vypeckujte je a krátce svařte s trochou cukru a pak rozmixujte.
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
Chlazení: aspoň 1 hodina
P
Pohár

Ingredience

    • 400 g kompotovaných švestek, slitých
    • 1 lžíce rumu (nemusí být)
    • 50 g kvalitní hořké čokolády, na kostky
    • kůra z poloviny pomeranče
    • 300 g zakysané smetany
    • 1 lžíce pistáciových oříšků, hrubě nasekaných

Příprava jídla

1. Připravte švestkovou omáčku
Vypeckované švestky rozmixujte (můžete přidat rum) na hladkou kaši.

2. Rozpusťte čokoládu

Kostky čokolády rozpusťte ve vodní lázni (pozor, čokoláda se může srazit, když do ní přijde byť jen kapka vody!). Anebo ji v misce dejte do mikrovlnky; stačí dvě minuty na nejvyšší stupeň (v polovině doby promíchejte). Vyjměte, vmíchejte pomerančovou kůru a nechte pomalu chladnout. Pak směs promíchejte s polovinou smetany; zbylou nechte stranou.

3. Navrstvěte to

Na dno každé sklenice dejte švestkové pyré, pak vrstvu smetany. Pokračujte čokoládovou smetanou a švestkovým pyré. Poháry dejte aspoň na hodinu, ale nejlépe přes noc vychladit.

Podávejte s kopečkem smetany nebo šlehačky, posypané nahrubo rozdrcenými pistáciovými oříšky.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář