Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pohár se švestkovou omáčkou

Pohár se švestkovou omáčkou

3.9/5 Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1067 kcal
Bílkoviny 17 g
Sacharidy 71 g
Tuky 73 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Přesvědčte se, že čokoláda si kromě ostružin a malin skvěle rozumí také se švestkami. Máte-li čerstvé, vypeckujte je a krátce svařte s trochou cukru a pak rozmixujte.

Suroviny

kompotované
rum 1 PL
tmavá čokoláda 50 g
na kostky
z půlky pomeranče
pistácie 1 PL
nahrubo

Postup

1

Vypeckované švestky rozmixujte (můžete přidat rum) na hladkou kaši.

2

Kostky čokolády rozpusťte ve vodní lázni (pozor, čokoláda se může srazit, když do ní přijde byť jen kapka vody!). Anebo ji v misce dejte do mikrovlnky; stačí dvě minuty na nejvyšší stupeň (v polovině doby promíchejte). Vyjměte, vmíchejte pomerančovou kůru a nechte pomalu chladnout. Pak směs promíchejte s polovinou smetany; zbylou nechte stranou.

3

Na dno každé sklenice dejte švestkové pyré, pak vrstvu smetany. Pokračujte čokoládovou smetanou a švestkovým pyré. Poháry dejte aspoň na hodinu, ale nejlépe přes noc vychladit.

4

Podávejte s kopečkem smetany nebo šlehačky, posypané nahrubo rozdrcenými pistáciovými oříšky.

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...