Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Záhoráky se zelím

Pár snadných kroků, a na stole voní lahůdka, za kterou sklidíte bezvýhradný obdiv všech stolovníků!
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení: 45 minut
P
Česká

Ingredience

    • 600–750 g libového vepřového bůčku, bez kosti
    • 500 g kysaného zelí
    • 150 g anglické slaniny
    • 4 stroužky česneku, rozdrcené
    • sůl a kmín

Příprava jídla

1. Připravte si maso
Maso nakrájejte na plátky. Ty pak rozklepejte dotenka, asi na centimetrovou výšku. Osolte je. Slaninu nakrájejte na drobné kousky a důkladně ji promíchejte s rozdrceným česnekem.

2. Ochuťte ho

Každý plátek masa okořeňte kmínem (může být i drcený). Tímto kořením šetřit nemusíte, výborně totiž ladí s chutí masa, a navíc zmírňuje nadýmavé vlastnosti zelí. Maso pak důkladně potřete směsí česneku a slaniny.

3. Vytvořte pěkné závitky

Rozpalte troubu na 200 °C. Na ochucené plátky masa pak rovnoměrně rozprostřete vrstvu zelí (část si nechte stranou) a vše pěkně zaviňte.

4. Upečte je dozlatova

Závitky naskládejte do zapékací mísy nebo do pekáče, pokmínujte je a zasypte zbylým zelím. Podlijte dvěma až třemi lžícemi vody, zakryjte alobalem a pečte do změknutí.

Podávejte nejlépe s čerstvým chlebem nebo s bramborovými či chlupatými knedlíky.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář