Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4/5 Počet hodnocení: 23
Do 30 minut na 15 - 20 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3952 kcal
Bílkoviny 86 g
Sacharidy 493 g
Tuky 170 g
Vláknina 55 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Když si naše dekor stylistka Bára přečetla název tohohle receptu, kroutila hlavou a říkala si, že asi v redakci někdo otěhotněl. Fotograf Marek se nejdřív zdráhal muffiny ochutnat, ale nakonec si přidal. V téhle formě si kysané zelí oblíbí i jeho největší odpůrci.

Suroviny

máslo 150 g
vejce 3 ks
kakao 60 g
holandského typu
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
sůl ½ ČL
zelí kysané 200 g
mírně propláchnuté, zbavené kmínu a nakrájené nadrobno
k podávání

1 Rozehřejte troubu na 170 °C. Na plech dejte košíčky na muffiny (vložte 2 košíčky do sebe, aby se vahou těsta nerozjely), případně jimi vyložte důlky ve formě.

2 Máslo vyšlehejte ručním elektrickým šlehačem s obojím cukrem dohladka. Pak po jednom zašlehejte vejce.

3 Prosejte nebo důkladně smíchejte kakao, kypřicí prášek, sůl, jedlou sodu a mouku. Pak vše postupně na střídačku s 250 ml vody zašlehejte do ušlehané hmoty. Nakonec vmíchejte kysané zelí.

4 Těstem naplňte košíčky a pečte cca 20 minut – střed muffinů by měl být pružný. Nechte vychladnout na mřížce a podávejte se zakysanou smetanou.

NĚCO NAVÍC

  • Recept na domácí zelí kvašené ve sklenici najdete tady.
  • Když použijete velmi jemně krouhané zelí, nebude v muffinech skoro znát.
  • Šťávu z domácího nebo nekonzervovaného kupovaného kysaného zelí nevyhazujte, je rovněž poživatelná. Pije se syrová.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč