Kakaové muffiny s kysaným zelím

Kakaové muffiny s kysaným zelím

Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 ()
Do 30 minut na 15 - 20 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3952 kcal
Bílkoviny 86 g
Cukr 493 g
Tuky 170 g
Vláknina 55 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Když si naše dekor stylistka Bára přečetla název tohohle receptu, kroutila hlavou a říkala si, že asi v redakci někdo otěhotněl. Fotograf Marek se nejdřív zdráhal muffiny ochutnat, ale nakonec si přidal. V téhle formě si kysané zelí oblíbí i jeho největší odpůrci.

Suroviny

máslo 150 g
krupicový cukr 300 g
vanilkový cukr 2 ČL
vejce 3 ks
kakao 60 g
holandského typu
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
sůl 0.5 ČL
jedlá soda 1 ČL
mouka pšeničná hladká 250 g
prosátá
zelí kysané 200 g
mírně propláchnuté, zbavené kmínu a nakrájené nadrobno
zakysaná smetana
k podávání

1 Rozehřejte troubu na 170 °C. Na plech dejte košíčky na muffiny (vložte 2 košíčky do sebe, aby se vahou těsta nerozjely), případně jimi vyložte důlky ve formě.

2 Máslo vyšlehejte ručním elektrickým šlehačem s obojím cukrem dohladka. Pak po jednom zašlehejte vejce.

3 Prosejte nebo důkladně smíchejte kakao, kypřicí prášek, sůl, jedlou sodu a mouku. Pak vše postupně na střídačku s 250 ml vody zašlehejte do ušlehané hmoty. Nakonec vmíchejte kysané zelí.

4 Těstem naplňte košíčky a pečte cca 20 minut – střed muffinů by měl být pružný. Nechte vychladnout na mřížce a podávejte se zakysanou smetanou.

NĚCO NAVÍC

  • Recept na domácí zelí kvašené ve sklenici najdete tady.
  • Když použijete velmi jemně krouhané zelí, nebude v muffinech skoro znát.
  • Šťávu z domácího nebo nekonzervovaného kupovaného kysaného zelí nevyhazujte, je rovněž poživatelná. Pije se syrová.

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Jakou si dát zmrzlinu? aneb Znáte mražené pochoutky?

Podle zákona existují jen mražené krémy Zmrzlinová terminologie není zcela jednotná a záleží na tom, zda se na věc podíváte z hlediska legislativy či tradičních technologických postupů. Každá země si v oblasti zmrzliny (či sladkých...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience a také ta pravá grilovací omáčka, která jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od tradiční švýcarské značky THOMY se dá s chutí...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...

Obchod Apetit