Záhoráky se zelím

Záhoráky se zelím

Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 ()
Do hodiny Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2830 kcal
Bílkoviny 101 g
Sacharidy 23 g
Tuky 258 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pár snadných kroků, a na stole voní lahůdka, za kterou sklidíte bezvýhradný obdiv všech stolovníků!

Suroviny

bůček 600 g
bez kosti
zelí kysané 500 g
anglická slanina 150 g
česnek 4 stroužky
rozdrcený
sůl
kmín

1Maso nakrájejte na plátky. Ty pak rozklepejte dotenka, asi na centimetrovou výšku. Osolte je. Slaninu nakrájejte na drobné kousky a důkladně ji promíchejte s rozdrceným česnekem.

2Každý plátek masa okořeňte kmínem (může být i drcený). Tímto kořením šetřit nemusíte, výborně totiž ladí s chutí masa, a navíc zmírňuje nadýmavé vlastnosti zelí. Maso pak důkladně potřete směsí česneku a slaniny.

3Rozpalte troubu na 200 °C. Na ochucené plátky masa pak rovnoměrně rozprostřete vrstvu zelí (část si nechte stranou) a vše pěkně zaviňte.

4Závitky naskládejte do zapékací mísy nebo do pekáče, pokmínujte je a zasypte zbylým zelím. Podlijte dvěma až třemi lžícemi vody, zakryjte alobalem a pečte do změknutí.

5Podávejte nejlépe s čerstvým chlebem nebo s bramborovými či chlupatými knedlíky.

Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit