Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Záhoráky se zelím

Záhoráky se zelím

4.1/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2830 kcal
Bílkoviny 101 g
Sacharidy 23 g
Tuky 258 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pár snadných kroků, a na stole voní lahůdka, za kterou sklidíte bezvýhradný obdiv všech stolovníků!

Suroviny

bůček 600 g
bez kosti
zelí kysané 500 g
česnek 4 stroužky
rozdrcený
sůl

Postup

1

Maso nakrájejte na plátky. Ty pak rozklepejte dotenka, asi na centimetrovou výšku. Osolte je. Slaninu nakrájejte na drobné kousky a důkladně ji promíchejte s rozdrceným česnekem.

2

Každý plátek masa okořeňte kmínem (může být i drcený). Tímto kořením šetřit nemusíte, výborně totiž ladí s chutí masa, a navíc zmírňuje nadýmavé vlastnosti zelí. Maso pak důkladně potřete směsí česneku a slaniny.

3

Rozpalte troubu na 200 °C. Na ochucené plátky masa pak rovnoměrně rozprostřete vrstvu zelí (část si nechte stranou) a vše pěkně zaviňte.

4

Závitky naskládejte do zapékací mísy nebo do pekáče, pokmínujte je a zasypte zbylým zelím. Podlijte dvěma až třemi lžícemi vody, zakryjte alobalem a pečte do změknutí.

5

Podávejte nejlépe s čerstvým chlebem nebo s bramborovými či chlupatými knedlíky.

Apetit magazín