0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Škvarkoví šneci se zelím

Škvarkoví šneci se zelím
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Škvarkoví šneci se zelím

3.6/5 Počet hodnocení: 33
Více než hodinu Velmi snadné na 25-30 šneků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4338 kcal
Bílkoviny 124 g
Sacharidy 380 g
Tuky 251 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hned po upečení jsou nejkřupavější, ale výtečné jsou i další dny. A čím chutnější zelí, tím lepší zelňáky.

Suroviny

mouka pšeničná polohrubá 250 g
mouka pšeničná hladká 250 g
sůl ½ ČL
droždí čerstvé 30 g
krupicový cukr 1 ČL
voda 300 ml
vlažná nebo vlažné mléko
vepřové škvarky 50 g
mleté
sádlo 2 PL
podle vypečenosti škvarků
žloutek 2 ks
vejce 1 ks
na potření
Na náplň
sádlo 100 g
rozpuštěné
zelí kysané 500 g
1 sáček, bílé, vymačkané
kmín
na posypání

1 Droždí utřete s cukrem, přidejte trochu vlažné vody či mléka a rozmíchejte na hladkou kašičku. Mouku prosijte se solí do mísy, uprostřed udělejte důlek a vlijte připravené droždí. Přidejte zbylou tekutinu, žloutky, promíchejte a zapracujte škvarky i sádlo a zadělejte nelepivé hladké těsto. Nechte ho chvíli kynout; stačí tak 10 minut

2 Těsto rozválejte na pomoučněném vále na obdélníkový plát o síle asi 0,5 cm a potřete ho rozpuštěným sádlem. QPosypte kmínem, vymačkaným zelím a po delší straně sviňte jako roládu. Ostrým nožem ji nakrájejte na plátky 2–3 cm silné. Plech vyložte papírem na pečení, potřete ho sádlem a plátky těsta naplocho rozložte po celém plechu a mírně je zploštěte rukou.

3 Předehřejte troubu na 180 °C a zelníky pečte dozlatova.

NĚCO NAVÍC
Místo zelí a kmínu můžete použít ořechy, dýňová či jiná semínka a semena, sýr, šunku… Skvělí jsou i šneci nasladko – do těsta pak dejte navíc 2 lžíce cukru, šneky potřete máslem, sypte cukrem, skořicí, strouhaným kokosem, rozinkami, nebo třeba potírejte zavařeninou. Škvarky v těstě můžete ponechat nebo místo nich přidat trochu smetany.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/2

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč