0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Škvarkoví šneci se zelím

Škvarkoví šneci se zelím
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Škvarkoví šneci se zelím

3.5 / 5. Počet hodnocení: 21
Více než hodinu Velmi snadné na 25-30 šneků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4338 kcal
Bílkoviny 124 g
Sacharidy 380 g
Tuky 251 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hned po upečení jsou nejkřupavější, ale výtečné jsou i další dny. A čím chutnější zelí, tím lepší zelňáky.

Suroviny

mouka pšeničná polohrubá 250 g
mouka pšeničná hladká 250 g
sůl 0.5 ČL
droždí čerstvé 30 g
krupicový cukr 1 ČL
voda 300 ml
vlažná nebo vlažné mléko
škvarky 50 g
mleté
sádlo 2 PL
podle vypečenosti škvarků
žloutek 2 ks
vejce 1 ks
na potření
Na náplň
sádlo 100 g
rozpuštěné
zelí kysané 500 g
1 sáček, bílé, vymačkané
kmín
na posypání

1 Droždí utřete s cukrem, přidejte trochu vlažné vody či mléka a rozmíchejte na hladkou kašičku. Mouku prosijte se solí do mísy, uprostřed udělejte důlek a vlijte připravené droždí. Přidejte zbylou tekutinu, žloutky, promíchejte a zapracujte škvarky i sádlo a zadělejte nelepivé hladké těsto. Nechte ho chvíli kynout; stačí tak 10 minut

2 Těsto rozválejte na pomoučněném vále na obdélníkový plát o síle asi 0,5 cm a potřete ho rozpuštěným sádlem. QPosypte kmínem, vymačkaným zelím a po delší straně sviňte jako roládu. Ostrým nožem ji nakrájejte na plátky 2–3 cm silné. Plech vyložte papírem na pečení, potřete ho sádlem a plátky těsta naplocho rozložte po celém plechu a mírně je zploštěte rukou.

3 Předehřejte troubu na 180 °C a zelníky pečte dozlatova.

NĚCO NAVÍC
Místo zelí a kmínu můžete použít ořechy, dýňová či jiná semínka a semena, sýr, šunku… Skvělí jsou i šneci nasladko – do těsta pak dejte navíc 2 lžíce cukru, šneky potřete máslem, sypte cukrem, skořicí, strouhaným kokosem, rozinkami, nebo třeba potírejte zavařeninou. Škvarky v těstě můžete ponechat nebo místo nich přidat trochu smetany.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/2

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit