Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Šunka s brusinkami a žampiony

Rychlovka, v níž si pochutnáte na zdánlivě nesourodých zásobách
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Britská

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • oříšek másla
    • 250 g žampionů, rozpůlených
    • 4 lžíce portského nebo suchého červeného vína
    • 2 lžíce nakládaných brusinek
    • šťáva ze 2 mandarinek
    • ½ kostky drůbežího bujonu, rozdrobené
    • trocha sójové omáčky
    • 4 plátky (asi 350 g)
    • vařené šunky
    • sůl na dochucení

Příprava jídla

1. Opečte žampiony
V pánvi rozpalte olej a vhoďte do něj máslo i žampiony. Smažte čtyři až pět minut, aby houby pěkně zezlátly. Občas promíchejte.

2. A teď omáčka

Do základu přilijte víno, přidejte brusinky, 150 ml horké vody, ovocnou šťávu a bujon. Vše zastříkněte sójovou omáčkou, dobře promíchejte, stáhněte oheň a duste, až omáčka začne pěkně houstnout.

3. Nakonec přidejte maso

Do horké směsi přidejte plátky šunky a všechno minutu až dvě prohřívejte. Dochuťte a noste na stůl.

Podávejte s rýží nebo pečenými bramborami.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
super recept. akurat namiesto sunky som zvlast osmahol kuracie prsia s provensalskym korenim a ked bola omacka skoro hotova vlozil som kuracinu do panvice a nechal ju tam dorobit

Přidat komentář