Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kapustová polévka s uzeným

Tahle sytá polévka se jí jako hlavní, krásně vás prohřeje
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Vaření: 30 minut
P
Polévka Britská

Ingredience

    • 450 g šunky (nebo uzené krkovičky), v celku
    • 2 bobkové listy
    • 2 středně velké cibule
    • 2 velké brambory, oloupané a pokrájené na kostičky
    • 2 lžičky sladké papriky
    • 225 g kapusty, na nudličky
    • 450 g konzervovaných bílých fazolí, slitých
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. Prohřejte maso
Dejte šunku do litru a půl studené vody tak, aby byla ponořená. Trochu osolte (pozor, uzené maso je slané!) a přidejte cibuli pokrájenou na čtvrtiny i bobkový list. Přiveďte k varu, stáhněte oheň a vařte do změknutí. Pak maso vyjměte. Po vychladnutí ho roztrhejte na menší kousky.

2. Teď brambory
Do vroucího vývaru vraťte maso a vsypte brambory i papriku. Na mírném ohni pak vařte, až brambory změknou; trvá to asi patnáct minut. Nakonec přidejte kapustu i fazole a vařte ještě deset minut. Dosolte a okořeňte.

Podávejte s křupavým pečivem jako hlavní jídlo.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Uzené zapečené s kysaným zelím a bramborami

REKLAMA

Přidat komentář