0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Polévka s čočkou, tortillami a čerstvým sýrem

Polévka s čočkou, tortillami a čerstvým sýrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Polévka s čočkou, tortillami a čerstvým sýrem

4.2/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3836 kcal
Bílkoviny 167 g
Sacharidy 543 g
Tuky 92 g
Vláknina 66 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hrstková polévka v mexickém stylu. Je dokonale univerzální – postaví vás na nohy jako snídaně, nasytí jako rychlý oběd nebo uspokojí jako lehká večeře.

Suroviny

tortilla 6 ks
kukuřičné
cibule 2 ks
na plátky
česnek 4 stroužky
oloupaný
konzervovaná rajčata krájená 400 g
vývar zeleninový 1,5 l
nebo drůbeží vývar
saturejka 3 snítky
nebo oregano
čočka 250 g
vařená
nebo měkký
koriandr čerstvý
nebo petrželka
chilli paprička 1 ks
na kolečka

1 Tortilly nakrájejte na zhruba tři čtvrtě centimetru silné proužky a opečte je v troubě při 200 °C dozlatova; trvá to asi 8 minut. Vyndejte je z trouby a dejte stranou.

2 Ve větším rendlíku zahřejte olej a asi 7 minut na něm dozlatova opékejte cibuli, na poslední minutu přidejte česnek. Přilijte rajčata z plechu. Čtvrt hodiny vařte dohusta na vyšším plameni, často míchejte. Pak přilijte vývar a přidejte oregano nebo saturejku. Přiveďte k varu a na mírném plameni nechte 15 minut mírně bublat. Pak směs přeceďte, pevné části vyhoďte, tekutinu přiveďte k varu a prohřejte v ní čočku.

3 Vývar i čočku rozdělte do misek, přidejte tortilly, rozdrobte sýr, posypte bylinkami a chilli papričkou a podávejte s plátky limety nebo se skrojkem k pokapání.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/5

Apetit magazín

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka
  • Lidé a jídlo

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka

Na tom, jak pěkného beránka nebo bábovku postavíme na slavnostní stůl, má zásadní vliv forma. Ta dobrá vykouzlí milé rysy, skvěle vede teplo a upečené dílo z ní hladce vyklouzne. A taky neco vydrží. My jsme ideální formu našli ve smaltovně...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč