Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Polévka s čočkou, tortillami a čerstvým sýrem
Polévka s čočkou, tortillami a čerstvým sýrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Polévka s čočkou, tortillami a čerstvým sýrem

4.4/5 Počet hodnocení: 12
Do hodiny Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3836 kcal
Bílkoviny 167 g
Sacharidy 543 g
Tuky 92 g
Vláknina 66 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hrstková polévka v mexickém stylu. Je dokonale univerzální – postaví vás na nohy jako snídaně, nasytí jako rychlý oběd nebo uspokojí jako lehká večeře.

Suroviny

kukuřičné
na plátky
česnek 4 stroužky
oloupaný
vývar zeleninový 1,5 l
nebo drůbeží vývar
saturejka 3 snítky
nebo oregano
čočka 250 g
vařená
nebo měkký
koriandr čerstvý
nebo petrželka
na kolečka

Postup

1

Tortilly nakrájejte na zhruba tři čtvrtě centimetru silné proužky a opečte je v troubě při 200 °C dozlatova; trvá to asi 8 minut. Vyndejte je z trouby a dejte stranou.

2

Ve větším rendlíku zahřejte olej a asi 7 minut na něm dozlatova opékejte cibuli, na poslední minutu přidejte česnek. Přilijte rajčata z plechu. Čtvrt hodiny vařte dohusta na vyšším plameni, často míchejte. Pak přilijte vývar a přidejte oregano nebo saturejku. Přiveďte k varu a na mírném plameni nechte 15 minut mírně bublat. Pak směs přeceďte, pevné části vyhoďte, tekutinu přiveďte k varu a prohřejte v ní čočku.

3

Vývar i čočku rozdělte do misek, přidejte tortilly, rozdrobte sýr, posypte bylinkami a chilli papričkou a podávejte s plátky limety nebo se skrojkem k pokapání.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/5

Apetit magazín