0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Polévka s čočkou, tortillami a čerstvým sýrem

Polévka s čočkou, tortillami a čerstvým sýrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Polévka s čočkou, tortillami a čerstvým sýrem

4.2 / 5. Počet hodnocení: 9
Do hodiny Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3852 kcal
Bílkoviny 167 g
Sacharidy 545 g
Tuky 92 g
Vláknina 70 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hrstková polévka v mexickém stylu. Je dokonale univerzální – postaví vás na nohy jako snídaně, nasytí jako rychlý oběd nebo uspokojí jako lehká večeře.

Suroviny

tortilla 6 ks
kukuřičné
arašídový olej 2 PL
cibule 2 ks
na plátky
česnek 4 stroužky
oloupaný
konzervovaná rajčata drcená 400 g
vývar zeleninový 1.5 l
nebo drůbeží vývar
saturejka 3 snítky
nebo oregano
čočka 250 g
vařená
krémový sýr 200 g
nebo měkký
koriandr
nebo petrželka
chilli paprička 1 ks
na kolečka
limeta 1 ks

1 Tortilly nakrájejte na zhruba tři čtvrtě centimetru silné proužky a opečte je v troubě při 200 °C dozlatova; trvá to asi 8 minut. Vyndejte je z trouby a dejte stranou.

2 Ve větším rendlíku zahřejte olej a asi 7 minut na něm dozlatova opékejte cibuli, na poslední minutu přidejte česnek. Přilijte rajčata z plechu. Čtvrt hodiny vařte dohusta na vyšším plameni, často míchejte. Pak přilijte vývar a přidejte oregano nebo saturejku. Přiveďte k varu a na mírném plameni nechte 15 minut mírně bublat. Pak směs přeceďte, pevné části vyhoďte, tekutinu přiveďte k varu a prohřejte v ní čočku.

3 Vývar i čočku rozdělte do misek, přidejte tortilly, rozdrobte sýr, posypte bylinkami a chilli papričkou a podávejte s plátky limety nebo se skrojkem k pokapání.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/5

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit