Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.4/5 Počet hodnocení: 16
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3472 kcal
Bílkoviny 207 g
Sacharidy 488 g
Tuky 76 g
Vláknina 71 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tuto polévku můžete jíst jako hlavní chod. Krásně vás prohřeje i zasytí.

Související recepty

Suroviny

šunka 450 g
v celku
pokrájené
kapusta 225 g
na nudličky
konzervované
sůl
pepř

Postup

1

Dejte šunku do litru a půl studené vody tak, aby byla ponořená. Trochu osolte (pozor, uzené maso je slané!) a přidejte cibuli pokrájenou na čtvrtiny i bobkový list. Přiveďte k varu, stáhněte oheň a vařte do změknutí. Pak maso vyjměte. Po vychladnutí ho roztrhejte na menší kousky.

2

Do vroucího vývaru vraťte maso a vsypte brambory i papriku. Na mírném ohni pak vařte, až brambory změknou; trvá to asi patnáct minut. Nakonec přidejte kapustu i fazole a vařte ještě deset minut. Dosolte a okořeňte.

3

Podávejte s křupavým pečivem jako hlavní jídlo.

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...