Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.4/5 Počet hodnocení: 16
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3472 kcal
Bílkoviny 207 g
Sacharidy 488 g
Tuky 76 g
Vláknina 71 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tuto polévku můžete jíst jako hlavní chod. Krásně vás prohřeje i zasytí.

Suroviny

šunka 450 g
v celku
pokrájené
kapusta 225 g
na nudličky
konzervované
sůl
pepř

Postup

1

Dejte šunku do litru a půl studené vody tak, aby byla ponořená. Trochu osolte (pozor, uzené maso je slané!) a přidejte cibuli pokrájenou na čtvrtiny i bobkový list. Přiveďte k varu, stáhněte oheň a vařte do změknutí. Pak maso vyjměte. Po vychladnutí ho roztrhejte na menší kousky.

2

Do vroucího vývaru vraťte maso a vsypte brambory i papriku. Na mírném ohni pak vařte, až brambory změknou; trvá to asi patnáct minut. Nakonec přidejte kapustu i fazole a vařte ještě deset minut. Dosolte a okořeňte.

3

Podávejte s křupavým pečivem jako hlavní jídlo.

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...