0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kapustová polévka s uzeným

Kapustová polévka s uzeným

4.1 / 5. Počet hodnocení: 11
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3472 kcal
Bílkoviny 207 g
Sacharidy 488 g
Tuky 76 g
Vláknina 71 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tuto polévku můžete jíst jako hlavní chod. Krásně vás prohřeje i zasytí.

Suroviny

šunka 450 g
v celku
bobkový list 2 ks
cibule 2 ks
brambory 2 ks
pokrájené
paprika mletá sladká 2 ČL
kapusta 225 g
na nudličky
fazole bílé 450 g
konzervované
sůl
pepř

1Dejte šunku do litru a půl studené vody tak, aby byla ponořená. Trochu osolte (pozor, uzené maso je slané!) a přidejte cibuli pokrájenou na čtvrtiny i bobkový list. Přiveďte k varu, stáhněte oheň a vařte do změknutí. Pak maso vyjměte. Po vychladnutí ho roztrhejte na menší kousky.

2Do vroucího vývaru vraťte maso a vsypte brambory i papriku. Na mírném ohni pak vařte, až brambory změknou; trvá to asi patnáct minut. Nakonec přidejte kapustu i fazole a vařte ještě deset minut. Dosolte a okořeňte.

3Podávejte s křupavým pečivem jako hlavní jídlo.

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit