Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Musaka

Hřejivé jídlo pod řeckou „peřinou“
Autor:
Hodnocení:
37 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení: 30 minut
P
Středomořská

Ingredience

    • 1 velká cibule, najemno
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 500 g mletého hovězího
    • 2 lžíce sušeného oregana
    • 1 lžička mleté skořice
    • 2× 400g konzerva loupaných rajčat
    • 1 kostka zeleninového bujonu, rozdrobená
    • 1 lilek, nakrájený na kostky
    • 1 velká brambora, oloupaná a nakrájená na kostky
    • 500 g zakysané smetany nebo plnotučného jogurtu
    • 2 vejce
    • 100 g tvrdého sýra, jemně nastrouhaného
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Osmažte maso
Rozpalte troubu na 160 °C. Na pánvi rozpalte olej a doměkka na něm osmažte cibuli. Přidejte maso a opečte ho dozlatova.

2. Přidejte zeleninu

Masovou směs poprašte oreganem i skořicí, promíchejte a poté přilijte rajčata a jednu konzervu plnou vody. Přidejte bujonovou kostku a vše osolte a okořeňte. Přiveďte k varu, přihoďte lilek i bramboru, stáhněte oheň a zakryté duste asi dvacet minut.

3. Dejte pod peřinu

Smetanu či jogurt smíchejte s vejci a dvěma třetinami sýra. Masovou směs přemístěte do zapékací mísy, přelijte ochucenou smetanou a posypte zbytkem sýra. Dejte do trouby a pečte, až povrch zpevní a zezlátne. Podávejte s křupavým pečivem.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Naprosto skvělé jídlo, nejlepší je až druhý den, až se všechny chutě spojí. Osobně bych vynechala tolik vody, kolik je v receptu(stačila by jedna plechovka vody), aby musaka držela víc pohromadě. Použila jsem bio vývar od Alnatury z DM a výsledek byl fenomenální. Zakysaná smetana spolu se sýrem vytvořili nepřekonatelnou chuť. Vřele doporučuji vyzkoušet!!!
Obrazek uzivatele
Opravdu dobrota, jen jsem dala více brambor a jen jednu smetanu.

Přidat komentář