Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pomeranče v zázvorové omáčce

Jednoduchý pikantní dezert z čerstvého ovoce
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Odležení: 30 minut
P
Salát Britská

Ingredience

    • 4½ pomeranče
    • 6 kousků kandovaného zázvoru
    • 125 ml javorového sirupu

Příprava jídla

1. Jděte na to zostra
Kůru ze čtyř pomerančů včetně bílé slupky odkrájejte ostrým nožem. Vzniklou kouli z dužiny nakrájejte podél blanek oddělujících jednotlivé dílky na plátky (filátka) nebo příčně na kolečka a naaranžujte na čtyři hlubší talířky nebo do mělkých misek tak, aby se vzájemně trochu překrývaly.

2. Smíchejte omáčku

Vymačkejte šťávu z poloviny zbývajícího pomeranče a jemně nakrájejte kousky kandovaného zázvoru. Obojí vložte do džbánku a zalijte javorovým sirupem. Důkladně promíchejte.

3. Zkompletujte dezert

Zázvorovou omáčku přelijte přes plátky pomerančů. Připravený dezert nechte asi půl hodiny odležet při pokojové teplotě, aby se šťávy a chuti prolnuly.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář