Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vepřová roláda

Působivý nedělní oběd s minimálním pracovním nasazením
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Více než hodinu
Marinování
P
Francouzská

Ingredience

    • 3 lžíce slunečnicového oleje
    • 3 kg vepřového ramínka, rozkrojeného a stočeného do rolády
    • 350 ml hovězího vývaru
    Na marinádu:
    • 750 ml dobrého červeného vína
    • 300 ml olivového oleje
    • 4 rajčata, přepůlená
    • 2 mrkve, nakrájené na plátky
    • 6 stroužků česneku, rozdrcených
    • 4 řapíky celeru, pokrájené na malé kousky
    • 1 pórek, očištěný, na plátky
    • 1 lžička římského kmínu
    • 3 snítky tymiánu a 2 bobkové listy
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Začněte marinádou
Všechny ingredience na marinádu spolu promíchejte ve velkém kastrolu s poklicí. Ve velké pánvi rozehřejte olej a ze všech stran na něm opečte maso dohněda. Pak je vložte do marinády, zakryjte a nechte nejméně přes noc v chladu marinovat.

2. Pečte maso
Druhý den předehřejte troubu na 180 °C. Vyjměte maso z marinády a dejte stranou. Kastrol postavte na vysoký plamen a asi čtvrt hodiny odvařujte marinádu. Přilijte vývar, uveďte znovu do varu a vraťte maso. Přikryjte poklicí a pečte asi tři hodiny.

3. Dokončete dílo
Vepřové vyjměte a uchovejte v teple. Šťávu přeceďte přes síto do čistého kastrolu, uveďte do varu a vařte asi čtvrt hodiny, aby šťáva zhoustla. Osolte a opepřete dle chuti. Maso podávejte polité šťávou.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář