Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zapečená vejce se sýrem

Jídlo, které oceníte jako snídani i rychlou večeři.
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 12 minut
P

Ingredience

    • 400 g čerstvého nebo 200 g mraženého listového špenátu
    • 100 g másla rozmixovaného se sušenými rajčaty, strouhaným parmazánem a čerstvou bazalkou
    • 4 vejce
    • 8–12 plátků veky nebo francouzské bagety
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Začněte špenátem
Rozpalte troubu na 190 °C. Čerstvý špenát dobře operte a pak vhoďte na dvě až tři minuty do vroucí vody, aby zkřehl. Slijte jej a pořádně z něj vymačkejte přebytečnou vodu (pokud použijete zmrazený špenát, rozmrazte jej). Na nepřilnavé pánvi rozehřejte čtvrtinu ochuceného másla a dobře ho promíchejte se spařeným špenátem.

2. Ochuťte jej a pečte
Čtyři zapékací misky vymažte ochuceným máslem a rozdělte do nich špenát. Do každé porce pak vyklepněte vejce. Osolte, opepřete a posypte lupínky másla. Pečte asi deset až dvanáct minut, aby se vejce pěkně usadila.

3. Opečte veku
Mezitím v topinkovači nebo pod grilem opečte plátky veky a potřete je zbývajícím máslem. Noste na stůl společně se zapečenými vejci jako sytou snídani nebo lehký oběd.

Podávejte nejlépe se zeleninovým salátem
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
kdepak je ten sýr? nemělo tam být se špenátem?

Přidat komentář