Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pissaladiere

Tenhle úžasný cibulový koláč se způsobem přípravy podobá pizze. Snadno se připravuje a ještě lépe a radostněji se jí
Vydání: 2004/9
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 6-8
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení: 30 minut
P
Francouzská

Ingredience

    Na těsto:
    • 200 g hladké mouky
    • 1 lžičku soli
    • 2 lžičky sušeného droždí
    • 150 ml teplé vody
    • 1 lžíci olivového oleje

    Na náplň:

    • 4 lžíce olivového oleje plus trochu  na pokapání
    • 1 kg cibule, jemně nakrájené
    • několik větviček čerstvého  tymiánu (můžete nahradit  2 lžičkami sušeného)
    • 2 rajčata, oloupaná a nakrájená na drobné kousky
    • 160g konzervu ančoviček (oček)  v oleji, okapaných; silnější             kousky podélně rozkrojené
    • hrst černých oliv
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. ZADĚLEJTE TĚSTO. Mouku, sůl a droždí dejte do mísy. Přilijte vodu i olej a vymíchejte vláčné těsto. Vyklopte ho na lehce pomoučený povrch a hněťte pět minut, dokud není pružné a nepřestane se lepit.

2.   NECHTE HO NAKYNOUT. Těsto vraťte do mísy, překryjte fólií nebo utěrkou a nechte kynout
45 minut až 1 1/4 hodiny. Známka dobrého nakynutí: když do těsta vytlačíte důlek, samo se vyrovná. Kyne-li těsto trochu rychleji nebo pomaleji, nic se neděje.

3. ZAČNĚTE S NÁPLNÍ. Zatímco těsto kyne, rozpalte ve velké pánvi olej, vhoďte do ní cibuli a za občasného míchání ji deset minut smahněte na mírném plameni, dokud nezvláční. Neopékejte ji ale příliš dohněda, aby nezhořkla. Přidejte tymián.

4. DOKONČETE NÁPLŇ. Směs mírně osolte, opepřete a přidejte rajčata. Promíchejte, přikryjte pokličkou a za občasného míchání pomalu duste tři čtvrtě hodiny, dokud se cibule skoro nerozpadá. Na posledních deset minut pokličku sundejte, aby se odpařila přebytečná voda. Stáhněte z ohně.

5. PŘIPRAVTE SI KORPUS.
Předehřejte troubu na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. Lehce vymastěte mělký pečicí plech či pekáč o rozměrech 23x33 cm. Těsto znovu krátce prohněťte, vyválejte a přeneste na plech. Roztlačte a upravte do správného tvaru. Nenechte ho znovu nakynout!

6. NAARANŽUJTE NÁPLŇ.
Cibulovou směs rozetřete po těstě, ančovičky naskládejte křížem diagonálně a do každého ,okénka‘ mezi nimi položte olivu. Pečte 25–30 minut (dozlatova). Podávejte teplé, studené či ohřáté, nakrájené na čtverečky.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
jednoduché a skvělé!
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.9/04, str.72
Obrazek uzivatele
Koláč jsem dělala opakovaně a pokaždé se podařil. Byl vynikající a recept na něj jsem rozdala už spoustě přátel. Nemá chybu, k vínu je naprosto báječný. Doporučuji

Přidat komentář