
Uživatelský
recept
recept
Kátina kulajda
Popis receptu:
Apetit 10/2008 47
Autor: Monika Hanáčková
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Ingredience
-
1 menší cibule nakrájená nadrobno, 2 lžíce másla, 2-3 lžíce hladké mouky, 4 brambory nakrájené na kostky, hrst sušených hub,předem namočených,nebo 2-3 hrsti čerstvých, 1 bobkový list, 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, 200 ml smetany ke šlehání, líce sekaného čerstvého kopru, 2 vejce, asi lžíce octa sůl podle chuti
Příprava jídla
V hrnci na másle zpěňte cibuli,poprašte moukou a 2 min. míchejte.Pak zalijte 1.5 l studené vody a dobře rozšlehejte.Přidejte brambory,houby,koření,sůl a vařte asi 15 min. do změknutí.Zjemněte smetanou,přiveďte k varu,vsypte kopr a zakloktejte vejce.Podle chuti osolte a mírně okyselte.
Přidat komentář