Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kulajda

Bílá houbová polévka původem z jižních Čech si podobně jako koprovka našla své milovníky i odpůrce. V kombinaci hubsmetany, brambor, vajec a kopru si jistě najdou zalíbení všichni, kteří rádi vaří z lokálních surovin. Nesporným bonusem kulajdy je její sytost, proto ji můžete s přehledem podávat jako hlavní chod. 

...

 

  • Abychom přesvědčili k ochutnání i ty, kteří kulajdu zrovna nemilují, připravili jsme kulajdu na vidličku.
  • Houby na kulajdu můžete použít čerstvé, sušené i naložené. Vejce lze do polévky rozklepnout, přidat vařené natvrdo a rozkrájené nebo připravit pošírovaná.
  • Vedle klasických receptů u nás najdete kulajdu à la ruské vejce, ve které hrají prim marinované houby.
  • Tradiční kulajda nejlépe chutná s liškami, použít ale můžete hřiby či jakékoli jiné lesní houby.
  • Čerstvý nebo naložený kopr není nezbytnou součástí kulajdy, dovede ji však krásně chuťově i barevně doladit.

Celý popis