Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Nakládaný balkánský sýr

Sýr ve sklenici je lahodný a krásný na pohled. Zaboduje i jako vlastnoručně vyrobený dárek.
Autor:
Hodnocení:
21 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Odležení: 2-3 dny
P
Středomořská

Ingredience

    • 2 cibule, nakrájené na kolečka (můžete použít také červenou)
    • 1 červená paprika, nakrájená na proužky
    • 1 sklenička nakládaných paprik (kozí rohy)
    • 1 sklenička oliv
    • tymián
    • provensálské koření
    • mletý pepř
    • utřený česnek podle chuti
    • 400 g balkánského sýra, nakrájeného na kostičky
    • sůl a ocet na dochucení
    • olej na dolití

Příprava jídla

1. Připravte zeleninu
Nakrájenou cibuli, papriku a celé kozí rohy dejte do misky. Trochu osolte a zakapejte octem. Přidejte olivy, tymián, provensálské koření, trochu mletého pepře a česnek.

2. A teď sýr
Do směsi zlehka vmíchejte sýr nakrájený na kostky (asi 3 × 3 cm). Vše přemístěte do nádoby s uzavíratelným víkem a dolijte olejem. Uložte do lednice. Během odležení můžete sklenici několikrát obrátit, aby koření, které má sklony sedat ke dnu, rovnoměrně ochutilo celou várku voňavé lahůdky. Za dva až tři dny se do ní můžete pustit.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář