
Karamelová jablka
Koledníci vám budou vděční, vyčarujete-li na závěr zcela netradiční sladkou tečku. Obejděte se pro tentokrát bez škytacích piškotů a cholesterolových bomb a zmožené strávníky osvěžte lehkým ovocným dezertem.
Vydání: 2004/4
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 4 velká nebo 6 malých kyselejších jablek
- 80 g másla
- 150 g krupicového cukru
- šťávu z 1 citronu
- 2 kousky skořice
- 1 l zmrzliny (nejlépe ořechové, doporučujeme Mövenpick)
- ořechy v karamelu (nemusí být)
Na ozdobu:
Příprava jídla
1. Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na plátky. Ve velké hluboké pánvi rozpusťte máslo, přidejte cukr a za stálého míchání nechte mírně zhnědnout. Přisypte jablka, zalijte citronovou šťávou a přidejte skořici. Přiklopte a asi 5 minut poduste, aby jablka změkla, ale neztratila tvar. Odstavte a nechte úplně vystydnout. Odstraňte skořici.
2. Jablka vložte do misek nebo pohárů a těsně před podáváním přidejte navrch kopeček zmrzliny. Máte-li, ozdobte několika ořechy v karamelu.
2. Jablka vložte do misek nebo pohárů a těsně před podáváním přidejte navrch kopeček zmrzliny. Máte-li, ozdobte několika ořechy v karamelu.
Přidat komentář