Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Karamelová jablka

Koledníci vám budou vděční, vyčarujete-li na závěr zcela netradiční sladkou tečku. Obejděte se pro tentokrát bez škytacích piškotů a cholesterolových bomb a zmožené strávníky osvěžte lehkým ovocným dezertem.

Vydání: 2004/4
Autor:
Hodnocení:
9 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
P
Zmrzlina

Ingredience

    • 4 velká nebo 6 malých kyselejších  jablek
    • 80 g másla
    • 150 g krupicového cukru
    • šťávu z 1 citronu
    • 2 kousky skořice
    • 1 l zmrzliny (nejlépe ořechové, doporučujeme Mövenpick)

    Na ozdobu:

    • ořechy v karamelu (nemusí být)

Příprava jídla

1. Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na plátky. Ve velké hluboké pánvi rozpusťte máslo, přidejte cukr a za stálého míchání nechte mírně zhnědnout. Přisypte jablka, zalijte citronovou šťávou a přidejte skořici. Přiklopte a asi 5 minut poduste, aby jablka změkla, ale neztratila tvar. Odstavte a nechte úplně vystydnout. Odstraňte skořici.

2. Jablka vložte do misek nebo pohárů a těsně před podáváním přidejte navrch kopeček zmrzliny. Máte-li, ozdobte několika ořechy v karamelu.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pečená jablíčka s datlemi

Vášeň pro jablka

REKLAMA

Přidat komentář