Osvěžte se lehkým ovocným dezertem z pečených jablíček. Jako třešničku jsme přidali kopeček ořechové zmrzliny, která jablíčkům dodá to pravé ‚de luxe‘. Nechte se okouzlit nepečeným dezertem připraveným během deseti minut a navíc bez lepku. Karamelová jablka si vás zkrátka získají.
Suroviny
Postup
Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na plátky. Ve velké hluboké pánvi rozpusťte máslo, přidejte cukr a za stálého míchání nechte mírně zhnědnout. Přisypte jablka, zalijte citronovou šťávou a přidejte skořici. Přiklopte a asi 5 minut poduste, aby jablka změkla, ale neztratila tvar. Odstavte a nechte úplně vystydnout. Odstraňte skořici.
Jablka vložte do misek nebo pohárů a těsně před podáváním přidejte navrch kopeček zmrzliny. Máte-li, ozdobte několika ořechy v karamelu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jablečné hody: 20 receptů s jablky(20 receptů)
- S mascarpone, ciderem i po francouzsku aneb 9krát pečená jablka(9 receptů)
- Vášeň pro jablka: 20 receptů pro milovníky jablek(20 receptů)